Home » Blogg » CV – Nøkkelkvalifikasjoner

CV – Nøkkelkvalifikasjoner

5/5 - (3 Stemmer)

Når du skal skrive en CV så er det noe som heter nøkkelkvalifikasjoner og nøkkelkompetanse. CV nøkkelkvalifikasjoner og nøkkelkompetanse er meget essensielt for enhver CV som skrives. Uten disse så vil ikke CV-en som du skriver være til nytte for arbeidsgivere som CV sendes til siden det ikke beskriver dine ferdigheter og kompetanse. Disse er noe av det første en potensiell arbeidsgiver vil se gjennom, og en CV uten kompetanse og kvalifikasjoner er ikke noe som arbeidsgivere vil kaste bort tid og energi på. 

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Hva er nøkkelkvalifikasjoner og nøkkelkompetanse?

Nøkkelkompetanse og nøkkelkvalifikasjoner er to begreper som ofte blir brukt når man snakker om styrker, dine styrker. Nøkkelkompetansen er de erfaringene, kunnskapen og de ferdighetene du har som veier tyngst hos arbeidsgiver. Det er kompetanse som er mest relevant for akkurat den jobben du søker på.

Nøkkelkvalifikasjoner er de kvalifikasjonene du mener du innehar som er vesentlig for akkurat den jobben det søkes på, kvalifikasjoner som vil fremme deg for arbeidsgiveren.

Skrive CV med nøkkelkompetanse og nøkkelkvalifikasjoner

Ikke alle er like flink når det gjelder å beskrive sine sterke og svake sider. Men dette er noe du MÅ kunne få frem når du skriver en CV. Det er kanskje enklere å få frem sine sterke sider enn svake, siden det er det arbeidsgivere beskriver i sine stillingsannonser. For å få frem nøkkelkvalifikasjoner på CV så bør du vite hva nøkkelkvalifikasjoner er. Ut fra de eksemplene nedenfor vil du få en viss innsikt i hvordan skrive nøkkelkvalifikasjoner i CV-en din.

Eksempler på nøkkelkvalifikasjoner: 

  • Utdanning – som vil gjøre deg kvalifisert for jobben.
  • Erfaring – hvor lang erfaring du har fra tidligere jobber som er relevant.
  • Kjernekompetanse – prosjektledelse, markedsfører, designer osv.
  • Hvilke arbeidsmetoder, virkemidler eller verktøy du bruker for å oppnå resultater.
  • Personlige ferdigheter – det vil si den kunnskapen du sitter på.

Siste eksempel, Personlige egenskaper, er noe som er meget viktig å få frem siden det vil være med på å forsterke inntrykket en potensiell arbeidsgiver allerede har av deg. Nøkkelkvalifikasjoner og personlig egenskap hører sammen siden disse vil fremme deg betraktelig på CV-en.

Nøkkelkompetanse eksempler

Nøkkelkompetanse kan være så mangt, og det er derfor ekstra viktig at du er helt konkret og kan vise til noe du har lært, oppnådd og mestret.

Mange har gått på en smell og har ført opp ord som blant annet; lærevillig, dyktig, effektiv og strukturert, under nøkkelkompetanse.Disse ordene er riktignok positive ord, noe som er stort pluss, MEN – ingen av ordene her sier noe om det du KAN. Det sier ingenting om hvilke kunnskap du besitter eller hvilke erfaringer du har fått med deg fra tidligere.

Sammen med nøkkelkvalifikasjoner må du også få frem nøkkelkompetanse. Som nevnt lenger opp så er nøkkelkompetanse den erfaring du besitter og hva du kan. Dette er det du skal få frem når du skal få dette på en CV eller under et intervju. Eksempler på nøkkelkompetanse er arbeidsoppgaver du har utført, hvilke rolle du har hatt og hva du har lært. Husk at hvis du søker på en jobb innen IT så er det til ingen hjelp eller informasjon for arbeidsgiver om du beskriver hva du har lært eller utført da du jobbet som barnehageassistent under studietiden. Nøkkelkompetanse eksempel: jobb innen IT – UIX utvikler.

Se etter eksempler

Sliter du fælt med å sette sammen en god CV? Sliter du med å finne ut hva som bør være med og hvordan du skal sette det opp? Kvalifikasjoner CV kan være litt kinkig å skrive, da er internett din beste venn. På nett kan du finne mange gode CV nøkkelkvalifikasjoner eksempler. Dette kan du finne uansett om du skal skrive en norsk eller en engelsk versjon av CV-en. Det finnes til og med maler som kan benyttes.

Bruk gjerne Google eller en annen søkemotor til hjelp her og skriv inn søkeord, som for eksempel: nøkkelkvalifikasjoner cv, cv nøkkelkvalifikasjoner eksempel, nøkkelkvalifikasjoner cv eksempel, cv eksempel nøkkelkvalifikasjoner osv.

Selv om det er mange gode nøkkelkvalifikasjoner eksempler å innhente på nett, så ikke alltid ta det første eksemplet du kommer over. Bruk gjerne noen få ekstra minutter på å bla deg gjennom noen resultater fra søket. Mange av nøkkelkvalifikasjoner på mange nettsider er det samme, men det finnes andre eksempler også – eksempler som du kanskje ikke har tenkt på som en nøkkelkvalifikasjon.

📌 Hvorfor indikere viktige kvalifikasjoner og viktige kompetanser i CVen?

Strukturen til CVen gjør at arbeidsgiveren kan se den mest relevante informasjonen og trekke konklusjoner raskere.

📌 Hvilke kvalifikasjoner og kompetanser kan jeg indikere i CVen?

De viktigste punktene om utdanning, den tidligere erfaringen, verktøyene som ble brukt vil være.

📌 Hvor kan jeg finne eksempler?

På nettstedet vårt kan du finne mange CV -maler, som indikerer eksempler på ferdigheter og kvalifikasjoner.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *