CV Mal » Blogg » CV » Beste CV-ferdigheter du bør ta med

Beste CV-ferdigheter du bør ta med

Beste CV-ferdigheter du bør ta med

5/5 - (3 Stemmer)

Lurer du på hvilke ferdigheter du skal inkludere i din CV? Følg med.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Hvor lang bør en CV være? | Hvordan skrive en CV som gjør inntrykk!

Ferdigheter er kort fortalt dine evner til å gjøre noe. Dette kan variere fra faglige ferdigheter, til praktiske ferdigheter innen, jobb, sport og annen hobby. 

Ferdigheter sier derfor noe om hvor mye du kan, og hva du er flink til. Å klare å identifisere dette er dermed en helt avgjørende prosess i CV-skrivingen, og vil kunne avgjøre om du får jobben eller ikke. 

Å vise arbeidsgiver at du har det som trengs for å utføre stillingens krav vil som regel være et minste krav i en rekrutteringsprosess.

Det handler derfor ikke bare om å kunne indentifisere ferdighetskravene som stilles til stillingen, men også om å implementere og demonstrere disse aktivt gjennom eksempler og erfaringer på CV-en. 

Særlig med tanke på at de fleste rekrutterere kun ser over en CV i ca. 7 sekunder er det helt essensielt at ferdighetene fremtrer tydelig, og på en god måte.

Ferdigheter i ATS

Når arbeidsgiver skal se over alle kandidatenes CV-er, vil de som regel kjøre de gjennom en automatisert selekteringsprosess kalt ATS. ATS står for Applicant Tracking System, og er en digital programvare som går gjennom CV-ene og selekterer de ut basert på krav og filetere.

ATS rangerer så kandidatene etter kriterier fra arbeidsgiver. Dette er gjort gjennom et søk av søkeord, og ferdigheter gjenspeiler som regel disse. 

Å beskrive ferdighetene dine med riktige ord, vil derfor kunne bestemme hvorvidt du går videre til intervju eller får blankt avslag. 

Ulike typer CV-ferdigheter

Hva betyr ferdigheter? Ettersom ferdigheter omfatter en rekke ulike ting vil man også kunne kategorisere ferdigheter. Noen er unike, andre er mer generelle eller flytende.  

Når arbeidsgiver ser etter ferdighetene dine på CV-en finnes det ingen gitt fasit, men en god blanding vil ofte være gunstig.

Vi skal nå ta en kjapp titt på de ulike typene ferdigheter for CV

Praktiske ferdigheter – også kalt profesjonelle eller tekniske ferdigheter er ofte funnet under seksjonen utdannelse. Dette vil ofte være spesifikke og nødvendige ferdigheter for stillingen du søker på. 

Personlige ferdigheter – også kalt soft skills, er individuelle ferdigheter for hver enkelt søker. Slike ferdigheter finner man som regel under en egen seksjon. Dette er ikke nødvendigvis ferdigheter som kreves, men som vil bidra positivt og kan skille deg ut fra resten. Dette vil typisk være samarbeidsevne, kommunikasjon, stresshåndtering, osv. 

Flytende ferdigheter – kan overføres mellom stillinger og vil alltid være nyttig. Det kan likne på personlige ferdigheter, men retter seg mer mot det praktiske. Dette kan være IT-kunnskaper og liknende. 

Hvilke personlige ferdigheter bør jeg inkludere i min CV?

Stillingsbeskrivelsen er absolutt alfa omega når det kommer til å velge ut ferdigheter. 

Det følger av flere undersøkelser at rundt 88% av rekrutterere legger avgjørende vekt på inkluderingen av spesifikke søkeord fra stillingsbeskrivelsen. I et godt cv example på norsk skal det være enkelt å finne frem til informasjonen ut i fra et spesifikt oppsett arbeidsgivere er vant med.

Å ta med disse er derfor helt avgjørende. 

Her får du en lise over vanlige ord som ofte kan være lure å ta med:

  1. Kommunikasjon
  2. Tids-prioritering
  3. Multi-task
  4. Lederskap/ledelse
  5. Kreativ
  6. Selvstendig

Dette er selvfølgelig ikke en uttømmende liste du må følge slavisk, men gir uttrykk for typiske søkeord av relevans. 

Kombiner ferdigheten med eksempler

Som nevnt tidligere er det viktig å ikke bare ha med søkeordene i CV-en, men også aktivt eksemplifisere dem. 

Ikke bare gjør dette at du får mer ut av CV-en, men du skiller deg også ut fra de resterende kandidatene. 

Klassiske eksempler som “jeg jobber godt alen og i grupper” eller “jeg er en selvstendig og kritisk tenker”, vil ikke holde. 

Følgende eksempler vil mest sannsynligvis være både mer effektive og treffende:

Lederskap – I min tidligere stilling hadde jeg ansvar for en gruppe på fem salgsarbeidere, og økte salgstallene med over 20%. 

Multi-tasking – Jeg hjalp klienter med å øke sine konverteringer med over 150% over tre måneder ved å fokusere på både SEO, CRO og annonsekampanjer på sosiale medier. 

Ferdigheter du bør unngå

Selv om ferdigheter er utrolig bra å ha med, er det noen feller du bør styre unna. 

CV er en god måte å selge seg selv, men det er fort gjort å gå litt vel langt. Prøv derfor å unngå å skryte på deg tall eller ferdigheter du ikke kan stå bak å forsvare på et intervju. 

For eksempel vil det være å dårlig ide å skrive at du er flytende i et språk du så vidt bestod på videregående. 

En annen felle er å bruke tid å plass på ferdigheter det er allment forventet at du kan. Dette vil både gjøre CV-en lengere enn det trenger å være samt at det kan fremstå mindre gunstig. 

Dette gjelder både for grunnleggende IT-kunnskaper som word og excel, såfremt du ikke har spesialkompetanse her, og språklige ferdigheter i norsk. 

Videre bør du forholde deg til de relevante ferdighetene for stillingen, dersom du søker på en stilling som selger, er det lite relevant at du er flink til å lage mat eller tegne.

Fokuser derfor hovedsakelig på de ferdighet som gjør deg egnet for jobben eller som skiller deg ut på en god måte. 

📌 Hvilke personlige ferdigheter kan jeg ta med i CVen?

Ferdighetsspill om hvor mye du kan gjøre og hva du er god. Det kan være både personlighetstrekk og prestasjoner.

📌 Hva er eksemplene på personlige ferdigheter?

Det er myke ferdigheter, harde ferdigheter, så vel som all annen informasjon som kan være relevant for den posisjonen du sender en søknad til.

📌 Hva skal jeg ikke ta med i CVen?

Angi ikke skolens prestasjoner, for grunnleggende ferdigheter i typen selvsikker eierskap til PC -en, så vel som ferdigheter som er helt irrelevante for ønsket posisjon.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

  1. Som nylig utdannet ingeniør, er jeg i full gang med min første ordentlige jobbsøknad. CV mal har virkelig gjort det enkelt meg med både cv maler og mye relevante CV eksempler. I tillegg ser jeg at dere har lansert profesjonell vurdering av cv og jobbsøknad. I mitt tilfelle er dette svært verdifull hjelp, da jeg føler meg som en god kandidat til jobben jeg skal søke på. Samtidig ønsker jeg profesjonell hjelp til å luke bort alle småfeil som kan koste meg et intervju. Jobben jeg skal søke på er meget attraktiv for kandidater som meg selv, derfor forventer jeg tøff konkurranse.. Dette ble en lang kommentar, men tusen takk til CVMAL.NO for deres cv maler og veiledning!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *