CV Mal » Blogg » CV » CV tips og triks for 2023

cv tips og triks

CV tips og triks for 2023

5/5 - (5 Stemmer)

Når du skriver en CV er det mye som kan gjøres riktig og galt. Ettersom CV-en din er det første inntrykket en potensiell arbeidsgiver får av deg, er det helt avgjørende at den ser bra ut.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Beste CV-ferdigheter du bør ta med | Hvor lang bør en CV være?

Det er nemlig en helt egen kunst å kunne balansere objektiv informasjon om deg selv med ferdigheter, egenskaper og erfaringer som gjør deg til en aktuell kandidat.

Her er derfor noen tips og triks til hva du bør ha med på din CV, og hva du kan droppe.

Ting du bør ha med på en CV

  • Sett viktig informasjon øverst

Når arbeidsgiver leser gjennom en CV er det først på utkikk etter det helt grunnleggende. Dette er gjerne informasjon som, Navn, alder, adresse, kvalifikasjoner, utdannelse og erfaringer. For mange vil det virke naturlig å sette utdanningsforløp og erfaringer i en kronologisk rekkefølge fra toppen. UNNGÅ DETTE! 

Start tidslinjen din fra toppen med det nyeste. Følg deretter opp i motsatt kronologisk rekkefølge. Dette gir leser en mer naturlig tidslinje som det er lettere å følge med på, samtidig som dine nyeste og gjerne beste erfaringer eller utdannelser kommer først. 

  • Tilpass CV-en for hver søknad

Ved å tilpasse CV-en til jobben du søker på, viser du at du tar hensyn til stillingsbeskrivelsens krav. Dette kan kanskje høres tidkrevende ut, men når du først får inn teknikken vil du helt klart skille deg ut fra konkurrentene dine. Ta deg derfor god tid til å finpusse CV-en opp mot de krav og kriterier som stilles eller ønskes i stillingsbeskrivelsen.  

  • En tydelig presentasjon

Dette er en av de aller første og viktigste tingene du bør tenke på. En god CV skal være godt strukturert, tydelig, og lett å lese. Det er derfor helt essensielt at du klarer å kombinere det visuelle og informative på en god måte. Pass også på at språket ikke er vanskelig å forstå. Velg heller et enklere språk som får godt frem hvem du er, fremfor et vanskelig språk for å vise kompetanse. Skrivefeil er selvsagt, men også helt avgjørende for en god CV.

  • Positivt språk

Den språklige tonen over CV-en bør selvsagt være profesjonell, men også inneholde positive verb og adverb som kan hjelpe til med å få frem dine prestasjoner. Noen gode eksempler kan være “motivert”, “engasjert”, “oppnådd”, “administrert” osv. Slike ord beskriver ikke deg direkte, men snarere dine kvalifikasjoner. Dette skaper samlet sette en sterke profil, som vil gi arbeidsgiver et positivt inntrykk. 

Ting du bør droppe fra en CV

  • Negativ eller misvisende informasjon

Dersom du har hatt mindre heldige opplevelser eller erfaringer i arbeidslivet kan det være lurt å ikke nevne disse. Om du likevel skulle se seg nødt til å ta med dette, er det viktig at du putter en positiv vri på det. Forsøk å fremhev de gode og viktige erfaringene du fikk, opp mot den aktuelle stillingen du søker på. 

  • Håndskrevet CV

I dagens digitale verden er det INGEN grunn til å levere en håndskrevet CV. Dette fremstår ikke bare uprofesjonelt, men kan også være vanskelig å lese. Videre er en håndskrevet CV svært lite praktisk da de gjerne må sendes i posten, leveres fysisk eller skannes som PDF. 

  • For lang CV

Husk at arbeidsgiver ikke bare skal se på din CV, men også potensielt hundre andre. Å ha en lang og omfattende CV vil ofte gjøre mer vondt enn godt. Det virker kanskje naturlig å skulle vise til mest mulig, men om det blir for mye kan det virke mot sin hensikt. Det er bedre å ha en kort og presis CV, som presentere de viktigste tingene i korte trekk.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

  • Forventninger om lønn

Lønn er en avgjørende faktor i enhver jobb, men det vil aldri bli aktuelt før du først er kalt inn til intervju, eller fått et jobbtilbud. Videre vil også mye snakk om lønn ofte kunne fremstå som noe flatterende. 

📌 Hvorfor endre malen til CVen min?

CVen din skal være moderne, attraktiv og strukturert. Det er viktig å oppdatere CVen i samsvar med ønsket ledig stilling.

📌 Hvorfor skal jeg starte CVen?

Start alltid med å indikere kontaktinformasjon, samt en liten presentasjon om deg selv, som vil omfatte ønsket posisjon og nøkkelegenskaper.

📌 Er det mulig å sende en håndskrevet CV?

Nei, den håndskrevne CVen er ekstremt utdatert. På nettstedet vårt kan du finne eksempler på elektroniske CV som vil øke sjansene dine for å finne ønsket jobb betydelig.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *