CV Mal » Blogg » CV » Hvordan Presentere Deg Selv På En CV

Hvordan Presentere Deg Selv På En CV

Hvordan Presentere Deg Selv På En CV

5/5 - (1 Stemmer)

Alle rundt deg har egne meninger og oppfatter deg forskjellig. Familie, venner, kollegaer og bekjente har alle ulike syn på hvordan du er som person. Selv om det er mange mennesker involvert, med mange meninger og oppfattelser, er det likevel en del meninger som er felles for alle når det gjelder deg. Det er heller ikke uvanlig at du vil ha eget syn på deg selv om hvordan du er som person. Noen ganger kan det være veldig forskjellig fra hvordan oppfatter deg.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Disse felles oppfatningene fra de som er rundt deg er de du bør finne ut av. Å finne ut av disse felles oppfatningene kan være til stor hjelp og spare deg for mye bry den dagen du er på utkikk etter en jobb og du må sette deg ned å skrive en god CV der du må beskrive deg selv som person.

Andres oppfatninger og meninger

Fra egen erfaring kan undertegnede si at det er gått mange, mange timer på å sette sammen en relativt god CV. En av punktene jeg har funnet meget vanskelig med å få på papiret (taste på tastaturet) er der jeg skal presentere meg selv.

Presentasjon av meg selv – hvordan i all verden skal jeg skrive det? Hvordan skal jeg formulere det for være mest mulig ærlig?

Utrolig mange jobbsøkere har gått på smell etter smell når de skriver en CV. Ja, riktignok skal man tilpasse enhver CV etter stillingsannonsen og jobben det søkes på. Men er det noe som ikke kan tilpasses i en CV, er det din og min personlighet og personlige egenskaper.

Arbeidsgivere beskriver gjerne hvilke personlige egenskaper de ønsker en potensiell ansatt skal ha. Ord som: sosial, utadvendt, initiativrik, ansvarlig, flink til å kommunisere, selvstendig, flink til å jobbe i team o.l brukes mye og ofte. Er du en person som ikke er så sosial eller så flink til å kommunisere, så vil du fort gå på en smell om du skriver at du er det, bare for å imøtekomme de personlige egenskapene arbeidsgiveren har uttrykt ønske om. Dette er noe de vil raskt finne ut av på en eventuell intervju.

Finn ut hvordan de andre rundt deg oppfatter deg som person og sammenligne det med det du tenker om deg selv. Tenker du det samme om deg selv som det andre gjør – ja da er det veldig enkelt. Men det kan godt være at det andre oppfatter er nesten helt motsatt av hva du selv føler. 

En presentasjon om meg selv

Når undertegnede skal skrive en presentasjon om meg selv så prøver jeg å være mest mulig ærlig. Jeg ser ingen poeng med å lyve om dette på en CV, og som nevnt tidligere så er det veldig uheldig å bli tatt for en hvit løgn.

Når du skriver en CV eller er på et jobbintervju så vil det være til stor hjelp om du tenker på deg selv som en vare som skal selges, eller at du er en selger. Nå snakker jeg ikke om prostitusjon bare for å ha det helt klart.  Du må gjøre deg attraktiv for den som skal lese CV-en. Du må skryte av deg selv og vise at du oser av selvtillit – UTEN å lyve!

Jobbintervju

Blir du kalt inn til intervju så vet du allerede at arbeidsgiver finner deg interessant som person og som kan være aktuell for stillingen. Da er neste steg: begynne å tenke på presentasjon om meg selv på jobb intervju.

Det er ikke uvanlig at mange av oss blir litt nervøse og stresset når vi skal på et intervju. Selv de som er ekstremt flinke til å kommunisere og presentere seg selv kan få jernteppe. Dette er noe som kan skje de aller beste.

Her er noen tips til presentasjon om meg selv til både CV og jobbintervju:

  • En kort presentasjon av deg selv. Få med alder, bosted, utdanning og generell bakgrunn.
  • Fokuser på kompetanser du har. Få det klart og tydelig frem til arbeidsgiver.
  • Fortell om tidligere erfaring og jobber som du har mestret godt og oppnådd gode resultater.
  • Motivasjon – fortell dem om motivasjonen du har for denne stillingen.

Husk at du er en selger som skal selge noe. Skryt og fokuser på de tingene som er relevant for stillingen og som gjerne løfter deg opp. Ikke trekk frem negative ting med mindre du får spørsmål som: Hva er dine dårligste egenskaper? Hva er du dårligst på? Slike spørsmål kan være vanskelig å svare på. Et godt tips her er å i stedet for å bruke ordet “dårlig” eller “verst”, så kan du for eksempel begynne med: “De tingen jeg kan bli bedre på er…….”. Unngå å bruke negative ord under “presentasjon av meg selv”-delen. Bruker du mye av det så er det noe arbeidsgivere vil legge merke til, og kanskje assosiere deg med noe negativt.

Husk for all del å ikke lyve. Selv et lite hvit løgn kan fort ødelegge et jobbintervju som har vært over all forventning.

📌 Hvorfor skrive en ide om deg selv i en CV?

Dette vil bidra til å tiltrekke arbeidsgiverens oppmerksomhet, spesielt hvis du i oppføringen i oppføringen er den mest relevante informasjonen om kvalitetene dine

📌 Hva kan jeg skrive i en presentasjon om meg selv?

Du kan skrive om noen av prestasjonene dine, myke ferdigheter, samt hva du leter etter selv for øyeblikket.

📌 Hvorfor kan du ikke skrive om negative funksjoner i en presentasjon om deg selv?

Slik informasjon kan skape et negativt inntrykk av en kandidat, så du bør ikke skrive at du ikke er trafikkpoliti eller dårlig tilpasset multitasking.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *