CV Mal » Blogg » CV » Hvordan skrive en CV som gjør inntrykk!

Hvordan skrive en CV som gjør inntrykk

Hvordan skrive en CV som gjør inntrykk!

5/5 - (1 Stemmer)

En god CV er første steget mot en god karriere i arbeidslivet. Å utnytte effekten av CV-en din er en god måte du kan bli lagt merke til av arbeidsgivere, og CV-mal er her for å hjelpe deg.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Med så mye informasjon ute på nett i dag, kan det være utrolig vanskelig å skrive en CV som skiller seg ut fra mengden. Her er derfor noen fine tips og triks for hvordan du kan lage CV.

Hvordan tilpasse CV-en din til stillingsbeskrivelsen | Språkferdighet i en CV

Våre tips

En måte å få arbeidsgiver til å legge merke til CV-en din, er å fremheve viktig informasjon knyttet til jobben. Ettersom den gjennomsnittlige CV-en bare sett på i seks sekunder, er det avgjørende at du skaffer lesers oppmerksomhet uten å kaste bort tid.
Hvis utdannelsen din er særlig relevant for stillingen du søker på, bør du sette dette først. Videre vil også tidligere stillinger og erfaringer også være informasjon arbeidsgivere vil finne spesielt relevant.

Hva hver enkelt arbeidsgiver ser etter i en CV kan utledes fra stillingsbeskrivelsen. Her står det gjerne hvilke kvaliteter, egenskaper, verdier og kvalifiseringer som kreves. Å benytte seg av ord som fremgår av stillingsbeskrivelsen er derfor en enkel, men pålitelig måte å få arbeidsgivere til å legge merke til CV-en din.

Videre er det viktig at du sørger for at din CV er enkel og lett å lese. En CV fullt av rot og manglende struktur kan reflekteres over på måten arbeidsgiver ser på deg. Det er derfor viktig at du luker bort skrivefeil, grammatikk, og ulikheter i CV-en, med en gang. 

En annen måte å maksimere effekten av CV-en din, er å huske at CV-en er din salgsrepresentant overfor den som skal ansette deg. Spør deg selv hva du kan tilby bedriften og sørg for at det fremgår av CV-en din. Det er nemlig akkurat dette arbeidsgiver kommer til å ha i bakhodet når de selekterer til intervju. Vis derfor prestasjonene dine i CV-en din og begrunn hvorfor disse er viktige. Arbeidsgivere liker å ansette folk de vet vil prestere.

Videre er også bruken av kraftige verb og adverb en enkel og effektiv måte å få CV-en din til å skille seg ut. Å bruke verb som og “engasjert” sammen med “selvsikker” og “selvstendig” vil få prestasjonene dine til å høres enda bedre ut. Vær derimot forsiktig når du bruker adverb, ettersom CV-en din fort kan skille seg ut av feil grunner. 

Vis at du er viktig for selskapet

Selv om du ikke jobber direkte med salg, vil arbeidsoppgavene dine mest sannsynlig være å tjene eller spare selskapets penger. 

Hvis stillingen din for eksempel innebærer å løse kundeklager, vil ikke dine ferdigheter direkte knytte seg til inntekter og utgifter for selskapet. Dine ferdigheter som kundebehandler vil allikevel, kunne holde på kunder gjennom god og profesjonell behandling. Dette vi indirekte holde på selskapets inntekter, og derfor være en viktig egenskap. 

Vis dine prestasjoner på CV-en

Å få frem hva du har oppnådd vil også være en fantastisk måte å vise arbeidsgiver ditt potensiale. Dersom du kan vise til faktiske tall er dette å foretrekke. Ikke bare ser arbeidstaker en historikk av dine faktiske ferdigheter, men vil også kunne sjekke opp den faktiske prestasjonen din. 

Gi derfor alltid noen eksempler på ting du har oppnådd som du kan vise til i CV-en. 

📌 Hvordan få arbeidsgiveren til å lese CVen min?

Uthev den viktigste informasjonen, legg den helt til toppen. Vær kort og tydelig, gjør din CV lett lesbar.

📌 Hvordan vise ferdighetene dine?

Bruk klare fakta og tall – vær kortfattet.

📌 Hvor viktig er strukturen i CVen?

Den kaotiske CVen vil skyve rekruttereren, da det vil være vanskelig å finne viktige punkter i den. Gjør din CV så lesbar som mulig.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *