CV Mal » Blogg » CV » Hvordan skrive en god CV på Norsk

Hvordan skrive en god CV på Norsk

Hvordan skrive en god CV på Norsk

5/5 - (2 Stemmer)

Å lære å skrive en CV er en ferdighet og å ta deg tid til å lære den ferdigheten kan dramatisk endre løpet av jobbsøkingen din. Nøkkelen til vellykket CV-skriving er å presentere dine unike ferdigheter og erfaring for å vekke interessen til en potensiell arbeidsgiver.

Hva er en CV og hvordan skal den skrives? Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Norsk CV eller CV på engelsk – det spiller ingen rolle hvilket språk CV-en skal skrives på, det bør være en GOD CV for å i det hele tatt å vekke interesse der den sendes.

Det er mange oppskrifter og maler for hvordan du kan skrive en god norsk CV og hvordan skrive en god søknad som fenger leseren. Det er ikke mangel på eksempler eller maler på nettet.

Språkferdighet i en CV — Detaljert beskrivelse om hvor, hvordan og om du i det hele tatt bør føre opp språkkunnskapene dine på en CV.

Hva bør en norsk CV inneholde?

En CV bør helst ikke være mer enn 1-2 A4 sider, men det beste er selvfølgelig å få det kun på en A4 side. For mange med lang arbeidserfaring og har hatt mange yrker gjennom årene kan det virke som om det ikke vil være mulig å klemme alt det inn på 1-2 sider. I tillegg bør dine ferdigheter på CV-en komme tydelig frem i alle jobbsammenheng. 

Enhver god norsk CV bør inneholde:

  • Kontaktinformasjon.
  • Nøkkelkvalifikasjoner, profil eller sammendrag.
  • Arbeidserfaring.
  • Utdanning.
  • Annen relevant erfaring; eks sertifiseringer, kurs, frivillig arbeid o.l.
  • Referanser.

Hva er CV feil du bør unngå? Selv om du har hatt en drøss med deltidsjobber og strøjobber opp gjennom årene så er det ikke nødvendig å føre alle under arbeidserfaring. Ta kun de jobbene som er relevant til den aktuelle jobben som du søker på. Skal du søke på jobb innen hotellbransjen så er det lite vits å føre opp en sommerjobb du hadde i 2005 som bilmekaniker eller lagermedarbeider. Har du derimot hatt jobb som servitør, resepsjonist ol – så er det noe du absolutt bør få med siden dette er meget relevant for hotellbransjen.

Eksempler og maler

Hvordan skrive en god søknad og CV? Som nevnt ovenfor, er ikke norsk CV eksempel vanskelig å finne på nett. På nett kan du finne mange maler som har forskjellige oppsett på hvordan og hvor du skal føre inn de ulike opplysningene som kreves på en norsk CV.

Hvordan skal en søknad se ut? Ulike stiler og design er tilgjengelig for nedlasting for enhver. Med farger, uten farger, liggende eller stående, kreative eller helt enkle – det er helt opp til deg hvilke stil du foretrekker å benytte deg av. Mange sier at det enkel er ofte det beste, men av og til kan det som er litt komplisert og vanskelig være med på å trekke deg frem blant alle CV-ene en arbeidsgiver mottar til daglig.

Skriver du CV innhold der du søker på en stilling innen webdesign eller lignende, kan det være en fordel om du legger litt i hvordan CV-en ser ut, og samtidig vise frem litt av din kreative side. Alt som er unikt er noe som vi alle vil huske, selv om vi kanskje ikke vil huske absolutt alle detaljene. I stedet for å benytte deg av en CV mal på norsk kan du være skikkelig kreativ og lage ditt eget design på hvordan CV-en din skal se ut.

Søker du på en jobb inne lager og logistikk, vel, med en flashy og design rikt CV så vil dette neppe hjelpe deg noe særlig. Selvfølgelig vil arbeidsgiveren legge merke til det, men de vil nok ikke la det være avgjørende. De vil mest sannsynlig hoppe rett ned til din arbeidserfaring for å se om du har erfaring innen lager og logistikk.

Hva som ikke kommer frem på CV norsk eksempel og mal

Maler og eksempler er veldig gode ting å ha for hånden. Alt er gjort klart, alt du behøver å gjøre er å fylle inn opplysningene. Dette er enklere sagt enn gjort. Å skrive en Cv på norsk kan være mer utfordrende enn det man tror.

Norge, et flerkulturelt land med mennesker fra mange ulike land som søker på jobbene som utlyses daglig er det VELDIG VIKTIG å skrive korrekt norsk på en CV. Det vil si skrive norsk uten stavefeil eller grammatiske feil. Tro det eller ei, det er veldig lett å skrive feil. Dette er noe som nordmenn med minoritetsbakgrunn bør tenke på. For å være helt ærlig så gjelder dette faktisk mange nordmenn også. Det er ikke alle av oss som er like flink til å skrive rett bokmål eller nynorsk.

Det fleste søker jobber over nett. Men fortsatt finnes det arbeidsgivere som foretrekker å motta søknader per post. Skal du skrive på konvolutt må du skrive “jobbsøknad” og stillingen du søker på, i tillegg til navn og returadresse bak på konvolutten. 

📌 Hvor viktig er det å skrive en god CV?

En velskrevet CV vil tillate en potensiell arbeidsgiver å bli bedre kjent med opplevelsen din, samt skille deg fra andre kandidater som ikke tok seg tid til å jobbe med en CV.

📌 Hvilke elementer bør inkluderes i en CV?

Din CV bør inneholde dine kontakter, arbeidserfaring, relevante faglige og personlige egenskaper, nøkkelkvalifikasjoner.

📌 Hvilken CV-mal passer for meg?

CVMal-nettstedet tilbyr forskjellige typer maler for forskjellige yrker.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *