CV Mal » Blogg » CV » Hvordan skrive en skikkelig CV-overskrift

Hvordan skrive en skikkelig CV-overskrift

Hvordan skrive en skikkelig CV-overskrift

5/5 - (1 Stemmer)

Hvor mange CV-er har du sendt ut i løpet av alle årene du har vært i yrkesaktiv? 1, 3 eller kanskje 15-20? De fleste av oss har garantert skrevet en eller flere CV-er i løpet av livet. Men det å skrive en god CV er ikke bare walk in park som de sier på engelsk. Det er ikke bare å få ned kontaktinformasjonen på et word dokument. Det er mange ting å tenke på, viktige ting. Det vil riktignok bli mer utfordrende for en som har vært i mange ulike jobber og stillinger å skrive en god og utfyllende CV, enn det er for en ungdom som søker sitt første jobb/sommerjobb.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Hva er CV tittel?

Tittel på CV, eller tittel i CV er en viktig punkt som mange undervurderer stort. Tenk bare på at titler er noe av det som rekruttere og potensielle arbeidsgiver vil se aller først. Så hva er en CV tittel? Hva betyr  CV tittel? Jeg skal prøve å gi et kort og presist svar:

Det er ganske enkelt en overskrift. Du kan se på det som en setning som du innleder CV-en din med. I den setningen må du på en veldig kortfattet måte beskrive din profesjonelle identitet, understreke dine styrker, og vise hva som er din verdi for bedriften du søker jobb hos.

Ved å angi en god CV tittel så har du mulighet til å gi en rask indikasjon til den som leser om hva du gjør, har gjort  og ønsker å gjøre.

Her er en CV tittel eksempel:

Ung student med erfaring fra butikkhandel søker jobb som butikkmedarbeider.

Noen andre CV tittel eksempler:

  • “Initiativrik utvikler på jakt etter nye utfordringer” 
  • “Erfaren konsulent ser etter nytt oppdrag”
  • “Ledig fisker søker rederi”

Informasjon på CV tittel

Med en god Cv tittel er det mye informasjon som blir opplyst med det samme leseren plukker opp eller åpner CV-en på laptopen sin. Informasjonen som opplyses i tittelen er essensielle informasjon som leseren er avhengig av, og som garantert vil telle med når han eller hun vurdere om du er en aktuell kandidat eller ikke.

Mange som har vært eller er yrkesaktive og som søker ny jobb skriver gjerne en karriereinformasjon CV tittel. Lenger opp nevnte jeg noen eksempler, og alle disse eksemplene er det vi kaller karriereinformasjon tittel. Det beskriver hvilken karriere de har eller har hadd. Å beskrive dette trengtes bare noen få ord, og det går inn under kategorien en god jobb tittel CV.

CV uten utdanning

Det finnes yrker og jobber som ikke krever utdanning, og yrker som krever en formell utdanning for at du skal i det hele tatt bli vurdert som en kandidat. For de som kanskje ikke har en formell utdanning innen yrket de ønsker å søke jobb på så kan veien være litt tyngre enn for de med. Mange arbeidsgivere er dessverre altfor opptatt av hva du har av vitnemål og diplomer. 

Selv om du skriver en CV tittel uten utdanning så betyr det ikke at du ikke vil ha en sjanse på jobben. Mange jobber skriver faktisk at de krever formell utdanning – MEN relevant og lang arbeidserfaring kan veie opp for det. Men så klart – er det en annen kandidat med både erfaring og utdanning så vil du nok mest sannsynlig havne i hard konkurranse.

Ta en titt på din nåværende CV

Nå vet du hvor viktig en CV tittel er. Hvis du har en CV liggende, ta en ekstra titt på det og se om dine titler var gode nok med tanke på den aktuelle jobben du søkte på.

Sitter du fortsatt som et spørsmålstegn og lurer på hva er CV tittel til tross for at du nettopp har lest dette. Da anbefaler jeg deg om å lese over dette engang til i ro og fred.

Sjekk om eksempel på CV som vi har oppgitt lenger opp er noe du evt. kan benytte deg av. Hvis ikke eksempel CV titel vår er noen som passer for deg, bruk nettet til hjelp.

Spør deg gjerne høyt inni deg: Hva betyr CV tittel? Hva vil CV tittel si? Av og til kan de lønne seg å omformulere spørsmålet til seg selv. Fortsatt i tvil enda om du har en bra CV tittel? da sier jeg bare: Gå på nett, åpne Google og skriv inn “CV tittel hva er det” i søkeboksen. Om du fortsatt ikke ha helt skjønt det ennå etter å ha lest dette et par ganger, så kan det hende at de resultatene du får opp på nett vil forvirre deg enda mer.

📌 Hvorfor skal jeg skrive en tittel på CV-en min?

CV-tittelen er det første en rekrutterer ser. Han kan umiddelbart gjøre det klart hvor relevant stillingen er for kandidaten.

📌 Hvilken informasjon bør jeg inkludere i tittelen på CV-en min?

I tittelen på CV-en din bør du angi hvilken stilling du søker på og nevne din erfaring.

📌 Hvordan vet jeg om CV-tittelen min er god?

Hvis tittelen din kort og tydelig beskriver opplevelsen din, er denne tittelen egnet for en CV.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *