CV Mal » Blogg » CV » Hvordan skrive interesser og hobbyer riktig i CV

Hvordan skrive interesser og hobbyer riktig i CV

Hvordan skrive interesser og hobbyer riktig i CV

5/5 - (1 Stemmer)

Å skrive en CV er lettere sagt enn gjort. Det er mange oppskrifter og maler på internett som forteller deg hvordan du best mulig kan sette opp og skrive en CV. Det er nesten så mange at uttrykket; “Desto flere kokker, desto mer søl” passer veldig til akkurat dette.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Egentlig så er det ikke så mye som skal inn på en CV. Kontaktinformasjon, kompetanse og dine ferdigheter er nok det som er aller viktigste. Interesser og hobby er et av punktene mange CV-skrivere bommer litt på.

Interesser CV

Det er en selvfølge at du skal gjøre CV-en din mest attraktiv for en potensiell arbeidsgiver. Det skal være interessant for han eller henne å lese det. Å nevne interesser på CV kan i noen tilfeller være en viktig del av CV-en din. Mange av oss skriver interesser i CV, men det er en del misforståelser som er ute og går når det gjelder hva som bør være inkludert og ikke.

Tenk bare på at den som skal lese CV-en din bør finne dine Cv interesser fascinerende eller spennende, og for at det skal være aller mest spennende så må du ha en interesse eller hobby som den som leser CV-en finner interessant. Sjansen for at du skal ha en hobby eller interesse som leseren av CV-en finner spennende er minimal.

MEN – har du en hobby eller interesse som er relevant til den stillingen du søker på, da er det veldig viktig å få det med på CV-en. For en potensiell arbeidsgiver kan det være veldig positivt at du har interesser for noe som kan benyttes i din jobb.

Eksempel:

Du skriver en CV som er tiltenkt en jobbsøknad som bilmekaniker. Dine hobby og interesse er tilfeldigvis også biler og alt som har med det å gjøre – skruing og mekking osv. 

I dette eksemplet er din interesse veldig relevant til jobben du søker på. Om du skriver dette under CV personlige interesser, er dette noe som helt klart vil fange arbeidsgiverens oppmerksomhet. Da vet arbeidsgiver også at du kan mye om akkurat jobben du søker på. Dermed vil CV-en din garantert havne blant de utvalgte for en intervju, såfremt du har alle de andre egenskapene og kompetansen som de er ute etter.

Det er mange CV eksempel interesser som kan hentes online. Du kan sjekke dem ut, men du må nødvendigvis ikke bruke de interesse eksempler du finner. Se på det som en inspirasjon for hvordan du skal forme din CV.

Personlige interesser på cv

Mange ønsker sikkert å være mest mulig personlig når de skriver en CV, og da er det ikke noe som er mer personlig enn nettopp personlige interesser. Riktignok vil noen arbeidsgivere sikkert  finne personlig interesse CV spennende og føle at du er ekte og genuin, og dermed vil den bli lagt merke til.

Hvilke interesser bør du ikke ha med på en CV

Ok, alle vi er forskjellige, på alle måter. Dette betyr at vi som individer foretrekker forskjellige ting i livet, alt fra mat til hobbyer og interesser. Men en potensiell arbeidsgiver bryr seg ikke noe særlig om hvilke matretter du foretrekker.

Siden vi alle er forskjellige så betyr det også at vi vil ha forskjellige interesser og hobbyer. Noen hobbyer og interesser er mer “normale” enn andre. Hvilke hobbyer og interesser som vi anser som normale kan diskuteres. 

Har du en uvanlig og en litt tvilsom hobby eller interesse og du fører det på en CV så kan det verste fall være veldig uheldig for deg og ødelegge sjansen til å bli en kandidat for stillingen. Det kan i tillegg også være sløsing av verdifull plass på CV, plass som du kunne ha brukt på noe annet viktig – som for eksempel utdanning eller erfaring.

Så vær forsiktig med å skrive personlige interesser CV. Det er ikke alle som finner dine interesser og hobbyer like relevant eller interessant. Men du kan være heldig den som leser CV-en også har samme hobby eller interesse.

Liten oppsummering

bare for å oppsummere det som er nevnt her. Å skrive hobbyer og interesser i en CV kan være både positivt og negativt. Hobbyer og interesser som er relevant for den stillingen du søker på bør så absolutt være med på en CV. Har du derimot en litt mer uvanlig og kanskje til og med litt tvilsomt hobby eller interesse så kan det være med på å ødelegge dine sjanser. 

Tenk nøye gjennom hvilke interesser og hobbyer du skal Skrive på en CV. Se gjerne over  stillingsannonsen en ekstra runde slik at du ikke skriver fører en hobby eller interesse som ikke er relevant til stillingen. De få ekstra minuttene du bruker på det kan utgjøre forskjell på en fast jobb eller gå på NAV (i verste fall).

📌 Hvorfor er det viktig å liste opp hobbyene og interessene dine på CV-en?

Denne informasjonen kan tiltrekke seg oppmerksomheten til arbeidsgiveren, og også vise deg som en mer interessant og mangefasettert person.

📌 Hvilke hobbyer er ikke egnet for en CV?

Ikke skriv opp hobbyer på CV-en som er helt irrelevante for stillingen, og unngå hobbyer du synes er rare.

📌 Stemmer de oppførte hobbyene og interessene til ønsket stilling?

Dette vil være et pluss, men vanlige hobbyer og hobbyer bør også være oppført på CV-en for å vise ditt generelle utviklingsnivå.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *