CV Mal » Blogg » CV » Hvordan skrive referanser i en CV

Hvordan skrive referanser i en CV

Hvordan skrive referanser i en CV

5/5 - (2 Stemmer)

Etter google-søkeresultatene kan du se at emnet for å skrive en CV er like langt og bredt som Amazonas og dens bassenger. Mange av oss takker skaperen av internett og søkemotorer fordi de gjør det like enkelt å skrive en CV som å slå på netflix på lørdag kveld. Men er du sikker?

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Når vi har gått gjennom standardreglene i CV som bosted, erfaring, utdanning, stopper vi ved referanser i cv…Og her kommer Larry Page og Sergei Bein til unnsetning. Takket være dem, i stedet for den magiske rekkefølgen til Harry Potter, ga de oss et rektangel der du går inn i trolldommen. Vår spell er: “Hvordan skrive referanser på CV”.

CV referanser – hvorfor man trenger det?

Hver virksomhet har kostnader og inntekter. For at det skal fungere godt, må det være lønnsomt. Vår arbeidsgiver må derfor ta de riktige beslutningene for at bedriften skal utvikle seg. 

Hva er en referanse? Dette er en person som kan gi en attest eller muntlig anbefaling av deg til andre arbeidsgivere. Å ansette en ny medarbeider for de fleste ser ut til å være en «enkel beslutning», men fra et økonomisk synspunkt, dette er kostnader som må bæres av arbeidsgiver. Det er situasjoner der det etter å ha ansatt en ansatt viser seg at han «ikke passer» til det nye teamet. Bedrifter taper. Sett deg selv inn i rollen som arbeidsgiver nå. Jo mer informasjon den har om deg, jo bedre. Takket være din referanse i  jobbsøknaden kan hun/han lære enda mer om deg fra tredjeparter som allerede har jobbet med deg og som vet hva dine karrieremuligheter er. Dine Referanser CV, hvis du har tenkt godt gjennom dem, kan forbedre stafettposisjonen din for drømmejobben din betraktelig.

Hvordan kan du oppgi referanser på CV?

Hvordan kan du oppgi referanser på CV? Det er to måter for din drømmearbeidsgiver å motta din CV referanser fra deg. 

Den første av dem, plassert på søknaden, nevner at «CV referanser oppgis ved forespørsel». Metoden er enkel, men det er en hake her. Dette krever at arbeidsgiver bruker ekstra tid. Hvis noen har lest boken «Getting Things done», vet man at lederens tid sammenlignes med verdens 7 underverk fra UNESCO-listen. Så tenk nøye på hvordan du setter opp referanser på CV-en. Hvis du vet at arbeidsgiveren din er en travel mann, eller dame for den saks skyld, så bør du helst unngå at det kan oppgis ved forespørsel. 

Den andre måten å oppgi referanser på er å få fullstendig informasjon til referansepersonene (telefonnummer og e-post) i Cv-en. Hjelp ham eller henne med å spare tid ved å enten gi en kopi med referansepersoner, eller skriv direkte i CV-en full kontakt informasjon til personene som skal være dine referanser CV.

Ansettelsesprosess referanser – Perfekt CV eksempel til jobbsøknad

«Hvordan sette opp referanser på cv», «Hvordan føre opp referanser på cv», «Hvordan skrive referanser på cv» – uansett hva du skal skrive i det magiske rektanglet på Google, alt handler om det samme, det vil si at du vil at referansene dine skal være din billett til fremtiden. Det finnes ikke DET perfekte eksempelet – men  alt handler om måten du gjør det på.

Det anbefales på det sterkeste denne innholdsmessige rekkefølgen på CV-en:

  • Arbeidserfaring
  • Utdanning
  • Nøkkelkompetanse
  • Språk
  • Referanser
  • Andre relevant erfaring
  • Interesser. 

Hvis du flytter referansene dine høyere opp i CV-en, vil du få arbeidsgiverens oppmerksomhet nesten umiddelbart. Du blir en mer troverdig kandidat og de finner nyttige kontakter raskere.

En annen godt eksempel på hvor du burde sette dine CV referanser er din profil på LinkedIn. Hvis du ikke har opprettet en profil på LinkedIn, gjør det snarest. Det anbefales på det sterkeste. I følge forskning bruker mer enn halvparten av rekruttere og potensielle arbeidsgivere dette sosiale mediet til å søke etter kandidater til ledige stillinger.

En riktig bygget og drevet profil vil tillate deg å passivt innhente jobbtilbud fra rekruttere. En annen fordel med en godt drevet LinkedIn profil er at mange flere bedrifter fra både innland og utland vil kunne ha tilgang til din profil når de er på søk etter en ansatt til en bestemt stilling. Du trenger dermed ikke å søke aktivt på drømmejobben – den vil komme til deg.

Hva du bør huske på når du vil oppgi referanser i CV?

For det første vurder hva målet ditt er, hvem som kan gi deg en pålitelig, helhetlig og relevant mening om deg i forhold til stillingen du søker på. Fokuser på de du jobbet aller nærmest med – de vil kunne si mest om deg som ansatt. Referanser i CV-en din, som du beskriver i stillingene til disse personene, ser best ut. De viktigste referansene er referanser fra en leder/sjef, nærmeste leder, nøkkelkunden, forretningspartneren eller et medlem av prosjektteamet du har jobbet sammen med.

For det andre, dine kontaktpersoner til drømmearbeidsgiveren din bør spørres på forhånd om at du kan sette de som dine referanser på CV-en, slik at har har tid til å forberede seg.

For det tredje unngå utdaterte referanser! Ditt utvalg av Cv-referanser bør være gjennomtenkt. For det er tilfeller der det er de rette referansene som kan tippe vektskålen til din fordel og hjelper deg med å hale i land drømmejobben. 

📌 Hvorfor er det verdt å indikere kontakter for anbefalinger i CVen din?

Det er viktig for mange arbeidsgivere å lære mer detaljert informasjon om den potensielle ansatte, som de ber om anbefalinger for. Denne informasjonen i CVen vil forenkle denne prosessen.

📌 Hvilke kontakter med arbeidsgivere bør inkluderes i CVen?

Angi kontaktene til de arbeidsgiverne du hadde gode forhold, samt relevant arbeidserfaring.

📌 I hvilken CV -blokkering er det bedre å plassere anbefalinger?

Det er ikke noe spesifikt sted i malen der det er anbefalinger. Imidlertid bør denne blokken merkes for arbeidsgiveren.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *