CV Mal » Blogg » CV » Hvordan tilpasse CV-en din til stillingsbeskrivelsen

Hvordan tilpasse CV-en din til stillingsbesk

Hvordan tilpasse CV-en din til stillingsbeskrivelsen

5/5 - (1 Stemmer)

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Språkferdighet i en CV | Hvordan skrive en god CV på Norsk

Hvis du har søkt på hvordan man skal skrive CV eller oppsett på jobbsøknad, vil du sannsynligvis ha forstått at du bør tilpasse CV-en din til stillingsbeskrivelsen for hver jobb du søker på. 

Når det kommer til CV-er, finnes det ikke noen “one size fit all” konsept. Arbeidsgivere ønsker å se hvordan dine ferdigheter og erfaringer samsvarer med den spesifikke stillingen de utlyser.

Hvordan skal en CV se ut? Ved å tilpasse teksten din viser du arbeidsgivere at du er en seriøs kandidat, og at du virkelig ønsker å legge ned innsatsen som kreves. Samtidig vil de aller fleste rekrutterere kunne se et standardisert CV eksempel på lang vei.

Vi har derfor satt sammen noen tips for å hjelpe deg med å tilpasse Cven til hver eneste søknad på stilling du sender ut.

Les stillingsbeskrivelsen nøye

Vi kan ikke understreke dette nok: les stillingsbeskrivelsen fra start til slutt, grundig. Så leser du den igjen, og kanskje en tredje gang.

Sørg for at du virkelig forstår hva arbeidsgiveren ser etter og hva stillingen faktisk krever. Men det skal gjøres forskjell på cv og søknad. Hvorfor søker du denne stillingen kan for eksempel komme tydelig frem i din profiltekst, men utdypes mer i selve søknadsbrevet. Legg inn små teasere som gjør arbeidsgiver interessert i å lese hele jobbsøknaden. 

Forskning viser også at arbeidstakere i gjennomsnitt bruker rundt 76,7 sekunder på å lese gjennom stillingsannonsen før de bestemmer seg for om de vil søke.

Bare ved å lese stillingsbeskrivelsen nøye vil du umiddelbart få et stort forsprang på en rekke av dine konkurrerende arbeidstakere. 

Velg søkeord og setninger

Fremhev nøkkelpunkter og spesifikke ferdigheter oppført i stillingsbeskrivelsen, og inkluder dem i CV-en din.

Mange arbeidsgivere bruker nå ATS-programvarer (applicant tracking system) for å skanne søknader før de blir sett av faktiske personer.

ATS-programvare skanner CV-er for spesifikke nøkkelpunkter/nøkkelord eller fraser relatert til den aktuelle stillingen. Dersom CV-en ikke inneholder disse kriteriene, vil den mest sannsynlig ikke passere denne seleksjonen.

Kommer CV-en din derimot gjennom denne automatiske seleksjonen vil arbeidsgiver også se etter de samme punktene som ble selektert i ATS.

Hvis stillingsbeskrivelsen ber om “gode kommunikasjonsevner” og “oppmerksomhet på detaljer”, bør du sørge for at du får disse ordene faktisk står skrevet i CV-en din.

Få dine erfaringer til å passe jobben

Hvorfor søker du denne stillingen? Erfaringer som ikke umiddelbart fremstår som relevante kan fremdeles innebære ferdigheter som er relevante i stillingsbeskrivelsen.

Mange stillinger krever mer abstrakte ferdigheter som evnen til å jobbe i et team, mellommenneskelige ferdigheter og organisatoriske ferdigheter.

Nye data fra jobbsøkemotoren Adzuna.co.uk avslørte at “kommunikasjon” er en av de mest ettertraktede ferdighetene i CV-en hos potensielle arbeidstakere. I deres undersøkelse av rundt én million annonser, stod «kommunikasjon» i 10,9 % av stillingsbeskrivelsene. Dette understreker viktigheten av å vise frem ferdigheter oppnådd gjennom tidligere erfaring på CV-en din.

Din tidligere salgsrolle kan derfor være fin å nevne, selv om den ikke er direkte relevant for prosjektlederstillingen du søker på, fordi den kan bygge på ferdigheter som kreves i begge stillinger.

Hvis du kan, bør du derfor vise ferdighetene du vil fremheve med konkrete eksempler.

Sett din mest relevante erfaring øverst

Selv om du kanskje ikke oppfyller alle kravene som er oppført i stillingsbeskrivelsen, betyr ikke det nødvendigvis at du ikke blir innkalt til intervju.

Å tilpasse CV-en din handler om å få de ferdighetene og erfaringene du har til å fremstå best mulig – gjør derfor de mest relevante delene av CV-en din mest synlig.

Sett rekkefølgen på CV-en din slik at dine mest relevante erfaringer kommer øverst. Dette kan være en tidligere ansettelse, kvalifikasjoner, opplæring eller frilansarbeid du har gjort tidligere. 

Du ønsker å gi et godt inntrykk allerede fra første øyekast, så ta utgangspunkt i det som har størst blikkfang i CV-en din.

Undersøk selskapet

Ikke bare les stillingsbeskrivelsen – undersøk også selve selskapet du vil jobbe hos.

Se om du kan lære noe om selskapets verdier og kultur, og implementer relevant informasjon i CV-en din. 

Dette kan inkludere frivillig- og veldedighetsarbeid, en blogg du skriver, eller sport du driver eller har drevet med. 

Tilpass CV-en din til stillingsbeskrivelsen for større suksess

Å tilpasse CV-en handler om å fremheve de delene av CV-en som best passer til stillingsbeskrivelsen.

Det handler om å rette oppmerksomheten mot detaljer og eksempler som er relevante for stillingen og selskapets verdier. 

Dette kan kanskje høres ut som mye arbeid, men når du først har skjønt hvordan du skal tilpasse CV-en din vil søknadsprosessen gå mye lettere. 

Du trenger heller ikke starte på nytt hver gang. Noen få velvalgte justeringer av den originale CV-en din kan være mer enn nok til å skille deg ut fra resten. 

Vi tilbyr derfor en unik, profesjonell og billig CV-tjeneste med spesialtilpassede CV-eksempler og CV-maler, som viser deg fra din beste side. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med hvordan du bør skrive din CV.

📌 Hvorfor tilpasse CVen din til en bestemt ledig stilling?

Dette vil bidra til å tiltrekke arbeidsgiverens oppmerksomhet til ditt kandidatur, og også gjøre CVen så relevant som mulig.

📌 Er det viktig å velge den mest relevante opplevelsen?

Ja, velg informasjon om den mest relevante opplevelsen og prestasjonene som angår ønsket stilling.

📌 Hvorfor se etter informasjon om selskapet jeg vil sende en CV?

Dette vil hjelpe deg med å forstå arbeidsgiverens krav, og vil også tildele blant andre kandidater som ikke har sjekket om de tilsvarer stillinger og bedriftsverdier.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

  1. Takket være deres veileder på hvordan CV burde tilpasses til stillingsbeskrivelsen, så fikk jeg laget en langt bedre utgave av min tidligere CV.

    Hva anbefaler dere angående valg av deres CV maler. Har dere en instruks på hvilken cv mal som til spesifikke bransjer?

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *