CV Mal » Blogg » CV » Hvorfor trenger du et bilde på CV-en din?

Hvorfor trenger du et bilde på CV-en din

Hvorfor trenger du et bilde på CV-en din?

5/5 - (2 Stemmer)

Et bilde på en CV er en måte å fange oppmerksomhet på. Rekruttereren ser på nøyaktigheten av å fylle ut CVen, stilen og formateringen. Blant visuelle objekter velger den menneskelige hjernen først og fremst ansikter. Å lage CV på nett med et bilde tiltrekker umiddelbart oppmerksomhet – rekruttereren ser at en person ikke er redd for å vise ansiktet sitt, han er klar til å vise seg for arbeidsgiveren allerede på forhåndsutvelgelsesstadiet. Mange kan ha aversjoner mot å søke med bilder. Hvis CV-en er god, vil det være lettere for HR-sjefen å huske den hvis det er et bilde i den.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Et bilde kreves for utvelgelse i seriøse selskaper. Det er stillinger når den estetiske appellen til en ansatt også er nødvendig. Fra bildet kan du anta hvor mye en person vet hvordan han skal presentere seg, hvordan han holder seg, om han føler seg trygg. Fotografiet taler om en viss grad av åpenhet hos den enkelte, beredskap for dialog. Folk av en lukket type, lukkede, sjenerte foretrekker ikke å bruke et bilde for en CV.

Dessverre er det mange kandidater som ikke legger vekt på å velge riktig CV-bilde. Resultatet er avslag på søknaden. For mange yrker er et egnet bilde av høy kvalitet et must.

Hvilke stillinger krever et bilde?

Tilstedeværelsen av et bilde for lederstillinger er en regel for god form. Hvis jobben involverer kontakt med et stort antall mennesker, snakker på arrangementer, vil et kompetent valg av bilde gi et pluss til egenskapene til søkeren til en ledig stilling. En viktig ferdighet er evnen til å presentere deg selv, selv når det kommer til et så enkelt dokument som en CV for et intervju.

CVer for mediearbeidere, skuespillere, verter av arrangementer krever  tilstedeværelsen av et fotografi. For disse yrkene er utseendet av største betydning. Bildet og kandidaten må samsvare med stillingen.

Dette betyr ikke at CV uten bilder ikke vil bli vurdert. Men definitivt, hvis du kan se på en person på forhånd, vil han ha litt flere sjanser. Linjespesialister, selgere, representanter for servicebransjen kan klare seg uten fotografering, siden utseende ikke er så viktig for disse stillingene. 

Hvem bør ha en CV med bilde?

Søkere for et høyt offisielt nivå, toppledelsen bør følge en utelukkende forretningsstil. En grå, svart dress, et minimum av tilbehør, er egnet for et bilde. Pass på å ta hensyn til frisyren. For jenter skal det være ryddig, diskret sminke. Bakgrunnen er enkel.

Hvordan søke med bilder på riktig måte? Når du velger et bilde, bør du være oppmerksom på ansiktsuttrykk. Velkommen vennlighet, et lite smil. Hvis bildet viser et ubehagelig, dystert ansiktsuttrykk, anbefales det ikke å bruke et slikt bilde. Profilbilder er heller ikke det beste alternativet, ansiktet skal være åpent, med et vennlig uttrykk.

Et tilpasset CV-bilde kan få deg til å skille deg ut fra andre kandidater, men det betyr ikke at det vil tiltrekke seg en arbeidsgiver. I dette tilfellet er det nøytrale alternativet best. Kreativitet er tillatt i noen kreative yrker, men du må bruke teknikken godt. Hvis kandidaten er verten for ferien, er det tillatt å legge til et bilde mot bakgrunnen av arrangementet. Det bør imidlertid ikke besøkes av fremmede.

Når du skal søke med bilde må du være oppmerksom på bildets klarhet – uskarpe bilder av lav kvalitet er uakseptable. Dette indikerer søkerens manglende respekt for rekruttereren, samt at han ikke bryr seg om hvilket inntrykk han gjør. Personen på bildet skal ikke slå seg sammen med hovedbakgrunnen. Blir du fotografert mot en grønn vegg, bruk kontrastklær. Bakgrunnen for fotografering er helst lett, enkel, uten overdreven variasjon. Så de grunnleggende reglene er:

 • business, stilige klær uten dikkedarer og fengende tilbehør;
 • for jenter – et minimum av kosmetikk;
 • fravær av fremmede;
 • fri holdning – det skal ikke være kryssede armer, ben;
 • velge riktig bakgrunn;
 • klarhet i bildet.

Fotografiet kan være i full lengde eller bare den øvre delen, så lenge ansiktet er godt synlig. Det er lov å legge ved passbilde, men dette er vanligvis ikke et veldig godt alternativ.

Hvordan du ikke skal ta bilder til CV

Spennende, trassige bilder vil ikke fungere. Ikke bruk et bilde hvis personen er for langt unna til å bli sett. Det er feil å bruke et bilde i en lue, mørke briller, med en dyp utringning, i en kveldskjole, strandtøy, med drinker i hånden, i hjemmeklær. Tilstedeværelsen av barn, venner, kjæledyr på bildene er uakseptabelt. Du kan ikke legge ved bilder i bakgrunnen av bilen, stranden, klubben og andre rekreasjonssteder.

Et upassende bilde vil skyve rekruttereren unna, og han vil ikke vurdere kandidaten som en kandidat. Når du legger ved en CV, still deg selv spørsmålet, vil du gå på intervju i dette antrekket, og hvilket inntrykk vil dette antrekket gjøre på en fremtidig leder. Et upassende bilde tyder på at kandidaten ikke føler forskjellen mellom personlig og forretningskommunikasjon. Det kan være vanskelig å passe inn i bedriftskulturen om nødvendig.

Rekrutterere må møte et bredt utvalg av fotografier. Ofte legger søkere, uten å tenke over konsekvensene, ved det de har i familiealbumet. Et annet vanlig, men uakseptabelt alternativ er en selfie. Slike bilder holder ikke høy kvalitet, de sier at søkeren ikke bryr seg om hvilket inntrykk han gjør.

Ugyldig:

 • bilder av dårlig kvalitet;
 • laget i et upassende miljø – på kjøkkenet, mot bakgrunn av tepper, på landsbygda;
 • i fritidsklær;
 • i profil, fra baksiden;
 • selfie;
 • ærlige, kreative positurer;
 • bilder med andre mennesker og dyr.

Hva med en kreativ tilnærming? Bruken av slike fotografier er en fin linje, de er bare akseptable som en siste utvei, og man må kunne bruke denne tilnærmingen. Rekruttereren ønsker å se en forretningstilnærming, et minimum av unødvendige detaljer. Ønsket om å skille seg ut fra bakgrunnen til andre søkere kan gjøre en bjørnetjeneste. Overdreven prosessering i Photoshop, et kreativt bilde, overlagrede effekter er ikke egnet. En slik tilnærming er særegen, men den er alarmerende – det er ikke kjent hvilken videre oppførsel du kan forvente fra den ansatte, siden kreative mennesker kanskje ikke passer inn i alle lag.

Hvordan ta et CV-bilde hjemme

Ikke alle har muligheten til å besøke et profesjonelt studio nå du skal lage en cv med bilde av høy kvalitet. Be slektninger eller venner om å ta bilder av deg. En vanlig smarttelefon egner seg også hvis den kan ta bilder av høy kvalitet.

 1. Velg en passende bakgrunn – den skal være nøytral, for eksempel en vanlig vegg.
 2. Det skal være nok lys i rommet, så bildet blir klart og av høy kvalitet.
 3. Det er bedre å ta et bilde i løpet av dagen.
 4. Prøv å lage flere alternativer med forskjellige positurer: sittende, stående, sidelengs, velg deretter det mest vellykkede skuddet.
 5. Spesiell oppmerksomhet til klær – en nøytral forretningsdress, en kontorkjole er akseptabel for jenter.

Det er ikke alltid mulig å bestemme selv valget av det mest passende bildet. Spør slektninger eller venner om å finne det beste bildet. Sørg for å fortelle dem hvilket formål den er laget for. Ikke desto mindre, revet med av valget av et vakkert bilde for en CV, må man ikke glemme hovedessensen av CVen – presentasjonen av seg selv som kandidat.

📌 Hvorfor på et CV -bilde?

Foto er en måte å visuelt tiltrekke seg mer oppmerksomhet til CVen din, spesielt hvis andre kandidater ikke anså det som nødvendig å legge det til.

📌 Hvordan kan jeg ta et bilde for en CV?

Bilder for en CV skal være av god kvalitet, ansiktet ditt skal være tydelig synlig. Det er også nødvendig å se profesjonelt.

📌 Hva skal ikke være på bildet for CVen?

Unngå selfie, dårlig kvalitet, bilder på en lite attraktiv bakgrunn, bilder med andre mennesker, samt bilder i profil eller bakfra

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *