CV Mal » Blogg » CV » Personlige egenskaper i en CV for jobb (22 eksempler)

Personlige egenskaper i en CV for jobb

Personlige egenskaper i en CV for jobb (22 eksempler)

5/5 - (4 Stemmer)

Å finne jobb er en en utfordrende prosess, der en CV spiller en stor rolle – et kort dokument som søkeren utarbeider på egen hånd for å gi informasjon om seg selv til arbeidsgiver. En velskrevet CV kan gjøre både godt og vondt. Takket være den profesjonelle  presentasjonen av personlige egenskaper i CV-en, kan kandidaten bli akseptert umiddelbart eller i det minste invitert til et mer detaljert intervju. Men rekruttereren vil ikke bare bla gjennom en dårlig CV uten interesse, men kan også nekte kandidaten, selv om han aktivt søker stillingen.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Personlige egenskaper: hva er det og hvorfor trengs du

De personlige egenskapene til en person er en kombinasjon av medfødte og ervervede indre, mentale faktorer som bestemmer hans oppførsel og aktiviteter. Personlige egenskaper er ofte forbundet med karaktertrekk. Det avhenger av dem hvordan arbeidet vil bli utført, hvordan en person vil kommunisere med kolleger og overordnede, hvor fullt han vil være i stand til å realisere seg selv på arbeidsplassen, og bringe fortjeneste til arbeidsgiveren. I tillegg til personlige egenskaper er det også faglige egenskaper.

Personlige egenskaper for en CV bestemmer graden av bruk av faglig kunnskap og ferdigheter. Slik sett kan de bidra til både å styrke søkerens stilling, og omvendt, påvirke hans videre faglige aktivitet.

Det er kjent at en person kan læres nesten alt, spesielt hvis han selv ønsker det og han har betydelig motivasjon. Derfor er et selskap som søker etter personell så høyt interessert i de personlige egenskapene til en person i en CV – tross alt avhenger det av dem hvor rask og fornuftig en potensiell ansatt vil være i utførelsen av offisielle oppgaver, og noen ganger utenfor dem. Derfor foretrekker noen HR-ledere og ledere å binde seg med en arbeidskontrakt med noen som har de rette personlige egenskapene, noen ganger til og med på bekostning av faglige ferdigheter.

Positive personlige egenskaper i en CV

Positive personlige egenskaper er de som vil vekke interesse i jakten på egnede kandidater. Og selv om alle arbeidsgivere har forskjellige krav, er det et visst sett med ubetingede fordeler som vil være nyttige for enhver jobb.

  • Ansvar. I følge flertallet av sosiologiske undersøkelser og resultatene av analysen av forholdet “ansatt-ansatt”, er denne personlige egenskapen den ubestridte lederen blant de som er angitt i CVen. Dessuten foretrekker kandidater denne, og peker på de første plassene på listen selv med den femte oppsigelsen for fravær og uaktsomhet, og arbeidsgivere. En ansvarlig holdning til de oppgaver som utføres er et grunnleggende behov i enhver virksomhet, enten det er en toppleder eller en enkel lagermedarbeider.. Når alt kommer til alt, når du overlater en bestemt oppgave, må sjefen være sikker på at den underordnede vil gjøre det ordentlig uten konstant overvåking.
  • Ærlighet. Denne personlige egenskapen er ikke alltid angitt i utgangspunktet, selv om den er av stor betydning for arbeidsgiveren. Det er veldig viktig å understreke at ved kontroversielle punkter vil den ansatte ikke skjule noe og ikke presentere situasjonen på en feil måte for å skjerme seg, det kan være svært viktig. Dette gir lederen en følelse av kontroll – under forholdene i hverdagen og force majeure vil han alltid ha uforvrengt informasjon. I tillegg, hvis det oppstår et ubehagelig øyeblikk, vil myndighetene finne ut om det umiddelbart, og vil ikke være i stand til å gjette hvem som har skylden når det allerede er for sent.
  • Diligence (aktsomhet). Når arbeidet utføres med måte, og det er godt betalt for, er alle fornøyde – både bedriften og de ansatte. Men arbeidsrelasjonenes verden er slik at det ofte krever mye innsats for å oppnå høye resultater. Hardt arbeid verdsettes spesielt høyt i utviklingsselskaper, hvor det kreves maksimal avkastning for å nå de satte målene. Under slike forhold kan noen kandidater være som en fisk i vannet, mens andre, etter å ha jobbet en time eller to i sjokkmodus, vil prøve å komme seg vekk fra belastningen – for å chatte, distrahere kolleger, leke eller sitte på sosiale nettverk på arbeidsplassen, nå og da på røykerommet. Derfor gjør erkjennelsen av at arbeid ikke er hardt arbeid, men en spennende aktivitet, at søkeren kan vises foran rekruttereren så effektivt som mulig.

Negative personlige egenskaper på CVen

Hvis alt er klart med de positive egenskapene, så vises de negative egenskapene i CVen i et tvetydig lys. Ved å oppgi  sine negative egenskaper ser søkeren ut til å grave et hull for seg selv, dersom søker overskrider en viss grense litt, vil søker få avslag på søknad. Hva er det da arbeidsgivere regner med når de ber om å liste opp de negative sidene?

Denne prosedyren er utformet for å teste kandidaten for selvkritikk, ærlighet og oppfinnsomhet. Hvis en person roser seg selv for mye, kan han være upålitelig. Den åpne erkjennelsen av svakheter i CVen indikerer at den ansatte i fremtiden ikke vil skjule noe – det er trygt og praktisk å jobbe med slikt. Oppfinnsomhet manifesterer seg nettopp i å liste opp noen negative punkter, samtidig som man ikke eksponerer seg selv i et dårlig lys. Derfor er det beste tipset på spørsmålet om hvilken negative personlige egenskaper å skrive i en CV: angi noen få betinget negative egenskaper som ikke er direkte relatert til fremtidige aktiviteter.

  • Emosjonalitet. Noen aktiviteter krever  at en person begrenser følelser. Imidlertid er dette ikke  lett å balansere.
  • Langsomhet. Noen mennesker synes det er vanskelig å ta avgjørelser i farten og raskt forstå ny informasjon – i noen stillinger vil dette virkelig bli en hindring, med mindre du legger til at denne kvaliteten lar deg gå dypere inn i problemet og finne en vei ut hvor “raskt” kolleger gir opp.
  • Lukking. Dette vil kun være en betydelig ulempe i en stilling som involverer kommunikasjon. Denne ulempen kan imidlertid også jevnes ut ved å påpeke at i stedet for verbale konstruksjoner vil arbeideren etter en langvarig stillhet gi fra seg et ferdig resultat som ikke krever diskusjon.

Hva er de beste egenskapene å ikke inkludere i en CV?

Det er alltid best å være situasjonsbestemt når du skriver en CV. Dette betyr at blant de positive egenskapene er det verdt å fremheve de viktigste for denne spesifikke stillingen. Men abstrakte positive egenskaper som ikke vil være nyttige i det hele tatt i en ny jobb, må ikke oppføres – dette er bare informasjonsballast, det vil ikke spille noen rolle. For eksempel, for en arkivar, er kommunikasjonsevner en helt overflødig funksjon, men utholdenhet er en hit til poenget. Å bli kvitt det verbale “søppelet” i CV-en, kan du gjøre dokumentet mer kortfattet – det er dette rekrutterere setter pris på.

Eksempler på personlige egenskaper for ulike yrker

Et eksempel på en persons personlige egenskaper for en CV er kun en omtrentlig veiledning til handling. Ved å omskrive de etablerte kombinasjonene, skiller søkeren sitt kandidatur fra andre  CVer.

For ledere

1. Målrettethet – det er usannsynlig at en person som ikke ser målet selv og ikke vet hvordan han skal gå mot det, vil være i stand til å administrere og orientere andre menneskers aktiviteter.

2. En tilbøyelighet til analyse – kunnskap om markedets lover og feilberegning av mulige situasjoner vil tjene lederen godt, slik at han kan være et skritt foran konkurrentene.

3. Kreativitet – under moderne forhold er det vanskelig å komme opp med et innovativt produkt, oftest må du jobbe med noe kjent, og dens dyktige presentasjon er nøkkelen til en vellykket avtale.

For ledere

1. Langsiktig – ordinært personell er ikke forpliktet til å tenke på prospekter. Men hvis lederen ikke gjør dette, vil alle lide.

2. Evnen til å komme overens med mennesker – en leder som roper og «presser med autoritet» vil miste alle sine underordnede. Å overbevise alle om riktigheten av den satte kursen og behovet for dedikasjon gjør lederen til en verdifull ressurs.

3. Evnen til å definere en oppgave – hvis en talentfull ansatt misforstår den, kan suksess ikke sees. Og omvendt, ved å definere oppgaver riktig, kan du oppnå resultater selv med et svakt og uerfarent team.

For en regnskapsfører

1. Utholdenhet – arbeidet til en regnskapsfører er monotont og for det meste stillesittende.

2. Stressmotstand – noen ganger kan du bruke mer enn én time på å lete etter én feil i beregninger, og den ansatte må være klar for dette.

For selgere

1. Kommunikasjonsevner – å kommunisere med mennesker er et yrke, uten dette vil det ikke være mulig å identifisere behov og tilby et kvalitetsprodukt.

2. Empati – hvis kjøperen føler at selgeren genuint prøver å løse problemet sitt med valget, vil han være klar til å lytte til råd.

For administrator

1. Ansvar – vanligvis har denne personen ansvaret for å løse nye problemer.

2. Goodwill – verken kunder eller ansatte vil sette pris på en frekk og arrogant administrator.

For en advokat

1. Analytisk sinn – Å jobbe med lover krever en spesiell type tenkning.

2. Pedanteri – tilfellet når denne motstridende kvaliteten fungerer i pluss.

For sekretær

1. Universalisme – når du trenger å avtale, bestille en flybillett, og forberede et essay om ønsket emne.

2. Lojalitet – en god sekretær heier på en felles sak. Proaktiv av natur for å bidra til at selskapet når sine målsettinger.

📌 Hva er personlige egenskaper?

Personlige egenskaper i CVen er direkte personlighetstrekk. Dette inkluderer temperament, utdanning, tro, moralske egenskaper

📌 Hvilke personlige egenskaper er bedre å ikke indikere i CVen?

Ikke angi negativ informasjon om deg selv. Vi anbefaler deg også å dvele ved de egenskapene som vil være den mest relevante for ønsket stilling.

📌 Hvor kan jeg finne eksempler på personlige egenskaper for yrket mitt?

På nettstedet vårt kan du finne eksempler på en CV som er skjerpet for forskjellige yrker. Du kan definitivt finne din posisjon!

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *