CV Mal » Blogg » CV » Profesjonelle egenskaper i en CV (50 eksempler)

Profesjonelle egenskaper i en CV

Profesjonelle egenskaper i en CV (50 eksempler)

5/5 - (1 Stemmer)

Faglige egenskaper i CVen er angitt når du søker jobb. Personalansvarlig skal vurdere om en kandidat er egnet for en bestemt stilling. Det er ikke alltid lett å identifisere nøyaktig de egenskapene som kreves for arbeid i en bestemt spesialitet. Hvert yrke krever et sett med personlige egenskaper, ferdigheter og nøkkelferdigheter og kompetanser.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Hva er faglige egenskaper

Profesjonelle eller forretningsmessige egenskaper er direkte relatert til utførelsen av deres arbeidsoppgaver. Dette kan inkludere utdanningsnivå, erfaring. Profesjonelle egenskaper gjør det mulig for arbeidsgiver å vurdere effektiviteten, kompetansen og ferdighetene.

Rekrutterere anbefaler å skrive 5-7 essensielle egenskaper som for eksempel lederegenskaper. Dette vil tillate deg å se at søkeren vet hvordan han skal prioritere, kjenner sine svakheter, og også vet hvordan man vurderer styrker i form av profesjonalitet.

Sterke faglige egenskaper for en CV:

Mangelen på erfaring er supplert med slike egenskaper som evnen til å lære og raskt assimilere materialet, fokusere på resultater. Dermed forstår arbeidsgiver at selv om søkeren ikke har noen erfaring, er det mulig å skape en kompetent medarbeider ut av kandidaten. Listen over faglige egenskaper bør styres av stillingen søkeren planlegger å ta. Det ville være nyttig å studere de interne kravene til selskapet.

Hva er forskjellen mellom faglige egenskaper og personlige egenskaper

I tillegg til profesjonelle, blir en CV ofte bedt om å angi personlige egenskaper. Det er viktig å forstå forskjellen deres.

Personlige egenskaper i en CV er direkte personlighetstrekk. Dette inkluderer temperament, oppdragelse, overtalelse, moralske egenskaper. Generelt karakteriserer de en person som en person. Evalueringen deres er nødvendig for å forstå om en person vil komme overens i et team, hvor målrettet og klar til å gi seg til jobb, hvilken grad av stressmotstand, konflikt, toleranse, etc.

Personlige egenskaper kan flettes sammen med faglige eller lederegenskaper, for eksempel krever enkelte yrker økt oppmerksomhet eller matematisk tankesett. Hovedforskjellen er vurderingen av personlighet, ikke profesjonalitet.

Eksempler på faglige egenskaper for ulike yrker

For hvert yrke er det viktig å finne akkurat de egenskapene som er viktigst sett fra arbeidsgivers ståsted. En teamleder på en salgsavdeling trenger gode lederegenskaper, og kunnskap om regnskapsprogrammer og evne til å utføre komplekse beregninger, og en sjåfør trenger ikke å forstå kompleksiteten i personalledelse. La oss se på eksempler på faglige egenskaper i en CV for flere populære yrker.

For en regnskapsfører

En regnskapsfører må jobbe direkte med store kontantstrømmer og gjøre beregninger.

De viktigste faglige egenskapene vil være:

 1. Utholdenhet.
 2. Analytisk tankesett.
 3. Kunnskap om spesielle dataprogrammer.
 4. Organisasjon.
 5. Leseferdighet.
 6. Effektivitet og utholdenhet, evnen til lang monoton aktivitet.

En regnskapsfører må jobbe med tall hele tiden. Et viktig kriterium er evnen til å unngå feil.

For leder

Lederen er i konstant kontakt med folk. Gode lederegenskaper er å løse organisatoriske problemstillinger, raskt navigere dersom det oppstår problemer med leverandører eller kunder. utholdenhet er en av de viktigste ferdighetene for en leder. Men enda viktigere er evnen til å jobbe i et stressende miljø der multitasking kreves.

Viktige ferdigheter for en salgssjef:

 1. Evnen til å finne en tilnærming til mennesker, evnen til å jevne ut konflikter.
 2. muntlige ferdigheter – det er et pluss om lederen har gjennomgått spesialopplæring i kommunikasjon eller retorikk.
 3. Evnen til raskt å navigere i situasjonen.
 4. Tilstedeværelsen av kreativ, ikke-standard tenkning.
 5. Evnen til å opprettholde goodwill selv når du har å gjøre med en vanskelig klient.

Innkjøpssjef ferdigheter:

 1. Evnen til å analysere, finne mer lønnsomme alternativer.
 2. Evnen til å ta ansvar – lederen må bestemme hvilket produkt som er mer lønnsomt å kjøpe.

Når du velger hvilke faglige egenskaper som skal angis i en CV, er det derfor verdt å fokusere på typen aktivitet til en leder.

For selgere

Selgeren kommuniserer direkte med kundene. Hver dag passerer et stort antall forskjellige mennesker gjennom det, så du må finne en tilnærming til de fleste av dem.

De viktigste faglige egenskapene til selgere:

 1. Evne og lyst til å selge – i dette tilfellet er kjærlighet til yrket viktig.
 2. Pratsomhet, evnen til å opprettholde kontakt med mennesker, evnen til å overbevise slik at klienten går ut med et kjøp og blir fornøyd.
 3. Høy effektivitet – selgeren må være “på beina” hele dagen.
 4. Energi.

For lederen

I tillegg til gode lederegenskaper stilles høyere krav til lederens faglige egenskaper. Dette er en person som må kunne lede et team, løse konfliktsituasjoner som kan oppstå mellom kolleger. I tillegg er arbeidet hans rettet mot vekst av selskapet, øke inntektene. På mange måter bør lederen være et eksempel for sine underordnede.

Eksempler på faglige egenskaper:

 1. Målrettethet.
 2. Fokuserer på resultater.
 3. Evnen til å analysere en stor mengde informasjon, evnen til å planlegge.
 4. Evne til å jobbe i multitasking-modus.
 5. Evne til å arbeide til beste for bedriften.
 6. Besluttsomhet.
 7. Rask tilpasning til nye forhold.
 8. Krevende kombinert med lojalitet.
 9. Evnen til å finne den rette tilnærmingen til underordnede.

For sjåfører

Yrket som sjåfør krever først og fremst oppmerksomhet på veiene, rask reaksjon og stressmotstand. Kjøreerfaring er viktig. Hvis du trenger en sjåfør for en lastebil, trenger du den passende erfaringen.

Eksempler på faglige egenskaper:

 1. Evnen til å opprettholde oppmerksomheten i lang tid.
 2. Rask reaksjon i en uventet situasjon.
 3. Utholdenhet.
 4. Stressmotstand – arbeid som sjåfør er forbundet med økt stressnivå.
 5. Forsiktig kjøring, overholdelse av trafikkregler.

For administrator

Arbeidet til en administrator er knyttet til direkte kontakt med mennesker. Et stort antall kunder passerer gjennom det, og det er nødvendig å finne en tilnærming til hver av dem. Administratoren må også kunne jobbe med en datamaskin, kommunisere høflig på telefonen og løse organisatoriske problemer. Kunnskaper i engelsk vil også være nyttig.

Hovedkvaliteter:

 1. Omgjengelighet.
 2. Høflighet og velvilje.
 3. Evnen til å finne en tilnærming til mennesker, jevne ut konflikter med vanskelige klienter, beholde roen og roen i enhver situasjon.
 4. Enkel tilpasning.
 5. Evnen til å finne en tilnærming til teamet.

For en advokat

For en advokat er kunnskap om loven og passende utdanning grunnleggende. Evnen til å kontakte mennesker, finne nødvendig informasjon, sammenligne fakta er også viktige egenskaper til en person av denne spesialiteten.

Advokaten skal være:

 1. Punktlig.
 2. Kunne analysere en stor mengde informasjon, se etter hovedsaken, trekke konklusjoner.
 3. Kjenn til lovene og kunne bruke dem riktig.
 4. Kunne arbeide med dokumenter.
 5. Vær flittig, tålmodig, langsynt, pedantisk.

Arbeidet til en advokat er forbundet med et høyt stressnivå, en profesjonell må kunne takle det og ikke brenne seg ut. Han bør strebe etter å forbedre sitt faglige nivå, regelmessig overvåke endringer i lovgivningen.

For kokken

Det første en kokk bør kunne er å lage deilig mat. Kokken må kunne forskjellene mellom nasjonale retter, metodene for deres tilberedning. Kokken må ha perfekt smak, evnen til å kombinere produkter. I matlaging er den estetiske appellen til det resulterende produktet også viktig, så kreativ tenkning vil være nyttig som kokk.

Profesjonelle egenskaper til en kokk:

 1. Evne til å handle etter instrukser.
 2. Fleksibelt sinn.
 3. Evne til å jobbe i multitasking-modus.
 4. Kreativitet.
 5. Ønsket om å forbedre sine ferdigheter.
 6. Nøyaktighet.

Ved å vurdere de faglige egenskapene for en CV, bør du først og fremst fokusere på deres nytte for en bestemt stilling. 

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *