CV Mal » Blogg » Karriere » Hvilken Jobb Passer Deg Best

Hvilken Jobb Passer Deg Best

Hvilken Jobb Passer Deg Best

4/5 - (3 Stemmer)

Et kjernespørsmål som nesten alle kan forholde seg til er dette: Hva skal jobben min være eller hvilken jobb passer for meg? Vi går på nettet og bruker en gratis karrierequiz, og søker febrilsk på Google etter et svar som vil være tilstrekkelig og bringe klarhet i alle karrierespørsmål og bekymringer.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

En yrkes test viser imidlertid ikke hele bildet. Resultatene kan gi noen forslag til hvilken jobb som passer deg eller felt der du kan utmerke deg – men alt det gjør er å begrense omfanget av alternativene dine.

En “karrierefinner”-quiz viser imidlertid ikke hele bildet. Resultatene kan gi noen forslag til hvilken jobb som passer deg eller felt der du kan utmerke deg – men alt det gjør er å begrense omfanget av alternativene dine.

Hvilken utdanning passer meg? Det er ikke lett å vite hva slags jobb som passer deg eller hva du ønsker å gjøre resten av livet. Når vi er unge (eller til og med litt eldre), har vi alle drømmejobber som vi tror vil være perfekte for oss og føre til et helt fantastisk liv. I virkeligheten er mange yrker veldig forskjellige fra hva du kanskje tror de er.

Jobben du ser for deg som konstant moro og glamour kan i virkeligheten være ganske kjedelig eller slitsom. Fagfeltet som skal garantere jobbsikkerhet for livet kan faktisk bare tilby kortvarige vikariater, noe som vil bety at for eksempel å få et boliglån kan vise seg å være svært vanskelig.

Bytte jobb

Mange av oss har en eller flere drømmejobber vi drømmer om, men det er fåtall av oss som virkelig haler i land en slik jobb. Mange må faktisk bare leve med at de kanskje aldri vil kunne hale i land drømmejobben. Noen lever fortsatt i håpet om drømmejobb og har akseptert at de kanskje må ta på seg andre jobber i mellomtiden mens de venter på at drømmejobben skal dukke opp eller mens de skaffer seg erfaring og kvalifikasjoner som trengs.

Det er ikke alltid at jobben du først hadde i tankene passer deg etter å ha prøvd det ut en stund. Da er det helt naturlig at du havner i tenkeboksen og revurderer ditt yrkesvalg. Du må nesten da begynne på scratch igjen og stille deg selv spørsmål som: hvilken jobb passer for meg? Hva vil jeg trives med over tid?

Det er viktig å tenkte over “hva bør jeg jobbe som”? Når du har funnet svar på dette spørsmålene er det på tide å sette seg ned og bla gjennom ledige stillinger. Det er viktig å sjekke om du har de egenskapene og nøkkelkvalifikasjonene som arbeidsgiverne ser etter. 
Er det spesielle kvalifikasjoner og kompetanse du ikke har til hva vil jeg jobbe med? Finner stillingen så attraktiv for deg, så bør du kaste deg rundt for å skaffe deg kompetansen som kreves. Dette er en investering for fremtiden. Det er ikke sikkert at du vil kunne lande akkurat den jobben, men det vil garantert dukke opp flere lignende stillinger i fremtiden, og da trenger du ikke å kaste bort tiden på å skaffe deg den kvalifikasjonen eller kompetansen som kreves.

Viktige spørsmål å stille seg selv

Når du er på utkikk etter en jobb som passer deg så er det et par spørsmål du burde stille deg selv foruten de to som vi nevnte ovenfor.

Når du tenker på: 

 • Hvilket yrke passer for meg? 
 • Hvilken utdanning bør jeg ta? 
 • Hva bør jeg jobbe som?

Når du tenker: Hvilken jobb passer meg? Så tenk på noen av disse spørsmålene. det er kun du som kan svare på dette, ingen andre.

 • Inne eller ute jobb
 • Innenlands eller utenlands
 • Jobbe i team eller være selvstendig
 • Utfordringer i jobben eller ikke
 • Villig til å flytte på deg
 • Hvor mye ansvar vil du ha
 • Hvor mye vil du tjene
 • Vil du ha fleksibilitet i jobben

Hvilket yrke skal jeg velge ut i fra dette? Ta en nøye gjennomgang av alle vesentlige problemstillinger rundt et yrke og lag en “hvilket yrke passer meg quiz” som ovenfor for å legge en plan for fremtiden. 

Akseptere tilbud

Etter å ha funnet jobben du mener passer for deg, søkt, og har passert nåløyet, og arbeidsgiveren har bestemt at du er den rette for akkurat den stillingen. Arbeidsgiveren vil da komme med et jobbtilbud som du må akseptere. Det er ikke alle som vet hvordan de skal akseptere jobbtilbud. Du kan akseptere et jobbtilbud per telefon, på e-post eller personlig. Normalt vil du kunne få en bekreftelse på telefon at du vil få et tilbud, og deretter vil arbeidsgiver sende det skriftlig via e-post med all informasjon slik at du kan se over det.

Her er noen tips for hvordan du kan akseptere jobbtilbud skriftlig:

 • Uttrykk din takknemlighet
  Begynn akseptbrevet ditt ved å takke din nye arbeidsgiver for å ha tilbudt deg stillingen. Oppgi tydelig stillingstittel og organisasjonens navn.
 • Godta jobbtilbudet offisielt
  Fortell deretter at du er glad for å akseptere tilbudet. Du kan gjerne nevne at du gleder deg til å begynne.
 • Avklar lønn og goder
  Avklar deretter lønn og goder ved aksept av tilbudet.
 • Noter startdatoen din
  Hvis du flytter fra en annen jobb, er det som regel en oppsigelsestid du må forholde deg til. I akseptbrevet ditt, formidle dette til arbeidsgiver og startdatoen for å unngå forvirring. Hvis du ennå ikke har bekreftet oppsigelsesfristen hos din nåværende arbeidsgiver, forklar at du vil varsle dem skriftlig så snart som mulig om startdatoen.
 • Avslutt med en positiv tone
  Avslutt med en positiv tone med å si at du ser frem til å begynne i din nye rolle.

📌 Hvordan forstå hvilket arbeid som passer meg?

I denne saken er det verdt å fortsette fra dine personlige interesser og ideer om ideelt arbeid. Det er også verdt å finne informasjon om ønsket posisjon for å ha en større idé.

📌 Hvilken ledig stilling skal jeg svare på?

Ledigheten må overholde minimumsforventningene og ikke inneholder poeng som er uakseptable for deg. Relevansen av opplevelsen din er også veldig viktig.

📌 Hvordan kan jeg godta arbeidsforslaget?

Du må finne ut all nødvendig informasjon, for eksempel lønnsnivå, plan, arbeidsforhold, og også diskutere utgivelsesdatoen.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *