CV-eksempler

Kun 1% av jobbsøkere får intervju. Med CV maler fra cvmal.no har du 89% høyere sannsynlighet for intervju. På cvmal.no finner du all informasjon for å skrive jobbsøknad.

Lag din CV
ico

Bruk en proff CV mal

Med CV mal er det enkelt og raskt for alle å lage en profesjonell CV. Her finner du også anbefalte CV eksempler som du kan benytte deg av. Velg ditt cv oppsett basert på din bransje. Du velger mellom en av våre profesjonelle CV-maler og kan enkelt laste ned din personlige CV.

ico

Øker sannsynligheten for intervju med 89%

Med CV mal er det enkelt og raskt for alle å lage en profesjonell CV. Skriv inn din personlige informasjon og begynn å fylle din CV med relevant innhold. Til slutt kan du velge mellom en av våre profesjonelle CV-maler og laste ned din personlige CV.

ico

Rediger din CV med CV MAL

Med CV mal er det enkelt og raskt for alle å lage en profesjonell CV. Skriv inn din personlige informasjon og begynn å fylle din CV med relevant innhold. Til slutt kan du velge mellom en av våre profesjonelle CV-maler og laste ned din personlige CV.

Visste du at det er kun 1% av CV-er som havner i JA-bunken hos arbeidsgiver? Da nytter det ikke med en slurvete lagd CV som gir et uprofesjonelt og kjedelig inntrykk. Eksempel på CV oppsett som er helt elendig bugner det over av på arbeidsmarkedet. Fra skrivefeil til dårlig CV oppsett, grammatikkslurv og side opp og side ned med døllt design kan få en hver rekrutterer til å rive seg i håret.

Sjekk våre gratis eksempler og bruk så vårt profesjonelle, testede CV-verktøy til å opprette din CV på få minutter. Vi tilbyr også et bibliotek med CV-maler.

Trenger du å se et cv eksempel for å lage din CV? Bruk våre unike og profesjonelle CV maler

Har du også behov for å se anbefalte CV eksempler? Dette finner du i denne artikkelen. Den gode nyheten er at det ikke skal så mye til for å havne blant de topp 2% som leverer et praktfullt eksempel på CV, når det finnes så mange dårlige. I denne artikkelen skal vi ta deg igjennom hva et godt CV mal eksempel bør inneholde, ta for oss hva som gjør et godt norsk CV eksempel eksepsjonelt og gir deg oppskriften på hva som skal til for å treffe blinkskudd med ditt viktigste verktøy i jobbsøkerprosessen.CV-en er nemlig nettopp det; ditt viktigste dokument i en arbeidssøkerprosess. Sammen med en jobbsøknad er det dette som skal friste en potensiell arbeidsgiver til å slå nummeret ditt for å invitere deg til jobbintervju. Formålet med dokumentet er å raskt fange interessen til den som leser det, og selge inn din erfaring på en lettfattelig og strukturert måte.

Følg denne oppskriften når du skal bruke cv eksempel

Når du skal imponere med en fancy gourmet middag er det viktig å følge oppskriften nøye og ha de riktige ingrediensene med. Har du droppet saltet, vil maten mangle smak. Har du for mye væske i sausen vil konsistensen bli utvannet. Slik er det også med et godt cv eksempel. Mangler du vesentlig informasjon vil ikke CVen framstå som særlig «smakfull». Har du pøst på med betydningsløse detaljer kan for eksempel CVen bære preg av å være for mye. Litt som en altfor søt dessert du bare orker en bit av før du må sette den fra deg.

Slik er det også for en arbeidsgiver som skal lese igjennom hundretalls CVer. De blir «mettet» av den samme, begredelige og gjentagende informasjonen.  De fristes av ryddige, oversiktlige og appetittlige eksempler på CV med lekkert design og nøytral fremtoning. Vet du ikke hvor du skal begynne? Slapp av. Vi viser deg hvordan.

Følg fremgangsmåten under for å lage en CV som sikrer deg jobbintervjuet.

 1. Finn et passende CV eksempel blant våre maler her som passer jobben du skal søke på. Alternativt kan du foreta et google søk med nøkkelordene: cv template, cv eksempel, god cv eksempel, cv eksempel norsk for å finne et CV eksempel som tiltrekker deg.
 2. Når du har valgt en fin cv template, fyller du inn kontaktdetaljer som telefonnummer, adresse, epost og lenke eller navn på din LinkedIN profil
 3. Unngå for detaljerte beskrivelser av skole, universiteter og fag. Hold dette avsnittet veldig kort med navn på utdanningsstedet og tittel på utdannelsen. Du kan utdype på et eventuelt intervju dersom arbeidsgiver ønsker å vite mer. På CV er det nok at du viser at du har studert, hvor du har studert og hvilken linje/utdannelse du har tatt.
 4. Tenk igjennom dine nøkkelkvalifikasjoner og hvordan disse kan passe stillingen du søker. Du kan med fordel ha en kort, men innholdsrik liste av dine personlige egenskaper og kunnskaper som er passer til stillingen du søker. Det kan være lurt å gjøre seg flid med dette avsnittet da arbeidsgiver ofte leter her først, for å se om du kan være en sterk kandidat til stillingen. Hvis du har gjort en god jobb her, blir arbeidsgiver fristet til å lese videre. Se lenger nede i denne artikkelen under «Cv eksempel nøkkelkvalifikasjoner» for tips om hvordan du på best mulig måte kan utnytte denne seksjonen til din fordel.
 5. Husk at all erfaring og kompetanse skal få plass på 2 sider. Derfor er det lurt å droppe det som tar unødvendig plass som for eksempel «ekstrajobb som barnepike», «sommerjobb» og «grunnskole». Med mindre du er fersk nyutdannet og trenger litt å fylle sidene med, er dette punkter du lett kan hoppe over. Eventuelt kan du legge alt under et punkt «Annen erfaring», men unngå å bruke mye av sidene på å fortelle om stillinger som har lite relevans til stillingen du søker.
 6. Du behøver ikke dedikere et helt avsnitt til referanser. Du kan fint skrive en setning: «Referanser oppgis på forespørsel» og oppgi disse på et potensielt intervju.
 7. Sliter du med å få plass til alt på en til to sider, kan du droppe seksjonen «hobbyer/fritidsinteresser». Likevel kan det også være en fordel å ha med dette punktet for å gi et mer helhetlig bilde av hvem du er som person.
 8. Dersom du velger å ha med bilde er det viktig å sørge for at det er oppdatert, nøytralt og gir et profesjonelt inntrykk. Ingen arbeidsgivere blir imponert av en selfie du har tatt med hvite fliser i bakgrunnen hjemme på badet eller et useriøst bilde fra forrige sydentur. Gjerne få noen til å ta et profilbilde av deg hvor du har på deg nøytrale, gjerne mørke klær mot en lys bakgrunn.

Dette bør et cv eksempel 2022 inneholde

Det er ikke tilfeldig hva et godt CV eksempel bør inneholde.  Eksempler på CV burde være relevante til din bakgrunn. Den smarteste måte å starte på er å finne inspirasjon i norsk cv eksempel. Husk at det på begrenset plass skal skape et bilde av hvem du er som person profesjonelt og privat, hvor du holder til i landet, hva din kompetanse og yrkeserfaring er, hvilke kurs du har tatt og hvor du har tatt din utdannelse. Med andre ord skal dokumentet gi et sammensatt inntrykk av hva du kan tilby selskapet du sender CVen til. Når du velger deg en god CV eksempel skal du derfor tenke over hvordan du kan gi så mye komprimert og matnyttig informasjon på så liten plass som mulig. Her gir vi deg oversikten over hva et bra CV oppsett bør inneholde, enten om du skal lage det selv eller om du velger å finne et godt CV eksempel. Gjerne velg enn av våre spesial-lagde CV eksempel her

Personalia og kontaktinformasjon

Under dette punktet skal du skrive navn og adresse og hvor vedkommende kan få tak i deg. Oppgi telefonnummer, epostadresse, sosiale media kontoer som er av relevans, (altså ikke festebilder fra Ibiza på instagramkontoen din), link til blogg med relevans og/eller lenke til LinkedIN.

Nøkkelkvalifikasjoner

Her lister du punktvis din kompetanse knyttet opp mot stillingen du søker. Se avsnitt lenger nede i artikkelen for en mer inngående forklaring.

Utdanning

List opp skoler, universiteter og utdanningssteder for å vise frem hva du har studert og hvilken kunnskap du besitter etter endt skolegang. Vær spesifikk når det gjelder hvilke linjer du har gått, program du har gjennomført eller hvilke grader du har oppnådd. Dersom utdanningen er særskilt relevant i forhold til jobben du søker kan du inkludere mer detaljer. Skrev du for eksempel en Bachelor eller Masteroppgave om industrien/bransjen du søker deg til eller et nærliggende tema? Ha det med på CVen, men hold det kortfattet og presist.

Arbeidserfaring

List opp dato og årstall for når og hvor lenge du har vært på ulike arbeidssteder og ha med tittel på stillingen du hadde. Gjerne presenter punktvis hvilke arbeidsoppgaver og hvilket ansvar du hadde. Det kan også være lurt å ha med resultat som et punkt her.

For eksempel:

2014-2016 Eiendomsmegler, Aktiv Eiendom

  • Ble kåret til «Månedens selger» 3 måneder på rad (august, september og oktober 2015)
  • Mine salgsresultat økte omsetning for selskapet med 20% i 2015

Ved å ha med resultat under arbeidserfaring gir en potensiell arbeidsgiver et veldig konkret bilde på hva du har å tilby som ansatt. Det kan få han eller hun til å tenke: Dette er en slik person jeg ønsker å med på teamet mitt!

For å illustrere dette poenget enda mer inngående, kan vi se hvilket inntrykk det hadde gitt hvis vedkommende kun hadde listet opp arbeidsoppgaver i stedet for resultater:

2014-2016 Eiendomsmegler, Aktiv Eiendom

  • Bistå selger med planlegging av salg
  • Gjennomføre visninger
  • Kontraktsignering

Det siste eksempelet gir ikke et fullstendig bilde av hva personen kan tilby, annet enn at han eller hun er kvalifisert til jobben som eiendomsmegler.

Kurs

Under dette avsnittet skal du kun liste kurs som kan relateres til stillingen. Mange gjør feilen med å liste opp all slags kurs de har deltatt på, men det er totalt uinteressant for en arbeidsgiver om du har deltatt på valpekurs hvis du skal selge sportsutstyr. Da er det mye mer vesentlig å nevne snøskred kurset du har deltatt på eller nevne beviset du har fra klatresikringskurs.

IT kunnskaper

Vi befinner oss i en høyteknologisk tid hvor det er en forutsetning at du behersker en del dataprogrammer. Derfor er det lurt å nevne programvarer du behersker som kanskje ikke er helt standard. Dette kan gi deg konkurransefortrinn.

Språk

Å beherske ulike språk kan gi deg konkurranse fordel. Vis til ulike språk du kan og angi hvilket nivå du er på; flytende, meget god eller grunnleggende. Oppgi også om du behersker språket både muntlig og skriftlig.

Verv

Dersom du har hatt noen styreverv og/eller vært frivillig i organisasjoner av relevans kan det forsterke din CV og er verdt å ha med. Det kan fortelle noe om deg faglig og/eller personlig og kan gi et inntrykk av ditt engasjement i samfunnet, arbeidsevne og evne til å ta ansvar.

Referanser

I første omgang holder det at du skriver: «Oppgis på forespørsel», men punktet bør være med slik at du viser til at du har referanser som kan kontaktes om det skulle være aktuelt. Arbeidsgiver vil gjerne sjekke ut hvem de ansetter og kjører da en kontroll med å ringe referansene dine for å se om det du selv har sagt i CV holder mål.

3 ekspert tips når du skal bruke cv eksempel

1. SKREDDERSY CV TIL HVER STILLING

Når du har investert mye tid og innsats i å utforme et fantastisk cv eksempel, kan det være fristende å sende det samme dokumentet til flere bedrifter. Ikke gjør det. Å skreddersy hver cv til de ulike stillingene du søker er viktig. Gjør du ikke det, kan du risikere jobbintervjuet eller jobbtilbudet. Du kan selvsagt ta utgangspunkt i et knallgodt designet cv-mal eksempel. Dermed behøver du ikke finne opp hjulet på nytt, men det er uhyre avgjørende at du tilpasser hvert CV eksempel til ulike stillinger. Du må gjøre et godt grunnarbeid slik at du kan bruke samme fantastiske cv-mal eksempel igjen og igjen med små, men betydningsfulle tilpasninger. Det er likevel ikke alltid at du kan bruke samme oppsett. Dokumentet skal tydelig fremheve kompetansen og ferdighetene dine, og matche dem med det som etterlyses i annonsen. I noen tilfeller kan det derfor være lurt å anvende en annen god cv eksempel som passer bransjen du søker deg til.

2. IKKE OVERSKRID TO SIDER

For hver stilling som utlyses er det ofte over hundre søknadsdokumenter som kommer inn. Rekrutterer og arbeidsgivere bruker derfor i gjennomsnitt kun syv sekunder på å vurdere en CV. Hvis dine dokumenter overskrider anbefalt sideantall havner de derfor fort i avslagsbunken.  Ikke trett dem med unødvendige detaljer og gjentagende informasjon. Ha kun med relevant informasjon i din CV. Eksempel på en god CV er at den er oversiktlig, lettlest og gir tydelig inntrykk av hvorfor du passer best til stillingen.

3. HOLD ORDEN MED PUNKTLISTER

Å inkludere punktlister i din CV gir et ryddig preg. Velg gjerne et CV eksempel som allerede inneholder punktlister. I stedet for lange beskrivelser og utgreiinger om arbeidsoppgaver og ansvar under diverse arbeidsplasser, kan du liste opp dette punktvis.
Pass på at du ikke lister opp samme informasjon flere steder. Dersom du har hatt lignende arbeidsoppgaver på ulike arbeidssteder bør du likevel finne andre formuleringer i stedet for å gjenta de samme. Det tar seg bedre ut dersom du viser til andre arbeidsområder slik at det er mer interessant for den som leser CVen din og som viser framdrift i din karriere. Oppsummert vil det å bruke punktlister spare plass på CVen og gjøre det lettere for arbeidsgiver å finne det han eller hun leter etter.

CV eksempel nøkkelkvalifikasjoner

Et bra CV eksempel 2022 må inneholde nøkkelkvalifikasjoner. Skal du skille deg ut i dagens tøffe arbeidsmarked er det alfa omega å ha med din nøkkelkompetanse eller dine nøkkelkvalifikasjoner. Og hva menes med nøkkelkvalifikasjoner tenker du? Jo, det vil si det som gjør nettopp deg unik, det som får deg til å passe til stillingen du ønsker deg. Dersom du har valgt en god cv eksempel norsk, vil du se et helt avsnitt dedikert til å liste nøkkelkvalifikasjoner tidlig og høyt oppe på CVen.

Etter at du har valgt deg ut en cv template, fylt inn ditt navn, kontaktinformasjon og opplysninger, bør du altså liste dine nøkkelkvalifikasjoner. Og her kan det ikke stå hva som helst.

La oss ta for oss et eksempel:

Si at du søker en stilling som økonomidirektør. Da bør du trekke frem konkrete egenskaper og nøkkelkvaliteter som er relevant for økonomidirektører. Les annonsen nøye og se om du passer beskrivelsen de er ute etter. Uten å bruke samme ord som dem, kan du omformulere de nøkkelkvalifikasjonene du mener du innehar for å matche det arbeidsgiver ser etter. Han eller hun vil da raskt kjenne igjen en potensiell kandidat og du øker sjansen din betraktelig for å bli oppringt til intervju.

Se eksempel her:

I stillingsannonsen etterlyser arbeidsgiver disse nøkkelkvalifikasjonene:

  • Høyere økonomisk utdannelse
  • Minst 5 års erfaring innenfor økonomistyring
  • Kommersiell forretningsforståelse
  • Målbevisst, løsningsorientert og selvgående
  • Iniativrik med høy arbeidskapasitet.

I stedet for å gjenta det som står i annonsen med de samme ordene, lønner det seg å omformulere nøkkelkvalifikasjonene til noe mer håndgripelig for eksempel slik:

  • Statsautorisert revisor med MBA (svarer på kravet om høyere økonomisk utdannelse)
  • 10 års erfaring med IR ansvar: Børsrapportering, investorinformasjon og ansvar for finans- og kapitalanskaffelse (svarer konkret på kravet om minst fem års erfaring innen økonomistyring)
  • 10 års erfaring som leder for IKT avdeling (svarer på nøkkelkvalifikasjoner som målbevisst, løsningsorientert og med høy arbeidskapasitet)
  • Lang erfaring med risikostyring, Compliance og Internkontroll (svarer på iniativrik og selvstendig med høy arbeidskapasitet, viser forretningsforståelse)

Slik kan du altså svare på det som arbeidsgiver etterspør med konkret henvisning til din nøkkelkompetanse og på så måte vise dem at du er den perfekte match for arbeidsplassen.

Sjekkliste før du sender cv av gårde

 • Vær kort og klar. Et godt eksempel på CV er kun på to sider. Hold deg innen dette. Bruk punktlister fremfor lange og detaljerte setninger, sammenfatt deg i korthet og vær tydelig og velskrevet i formuleringene dine.
 • Tilpass CV til alle stillinger du søker. Lag ulike målrettede og tilspissede versjoner av en grunnleggende god CV mal eksempel.
 • Ikke pynt på sannheten. Å lyve på seg arbeidserfaring du ikke har finpusse litt på noen kvalifikasjoner eller ferdigheter eller plusse på noen kurssertifikat er alltid en dårlig ide. Det vil bli oppdaget. Mest sannsynlig vil arbeidsgiver ringe referansene dine og gjør en grundig bakgrunnssjekk før du eventuelt blir ansatt. Hvis det da oppdages at du har løyet vil det slås hardt ned på og du risikerer å miste arbeidsmuligheten eller bli sagt opp dersom du allerede har fått jobben.
 • Sjekk dokumentet for skrivefeil. Gå over og luk ut alle feil, mangler og tegnsettingsfeil. Et lurt triks er å lese dokumentet høyt eller få noen til å lese det for deg.

📌 Hvorfor skal jeg gjøre CVen min unik?

Arbeidsgivere ser dusinvis av identiske CVer daglig, så takket være malene våre kan du gjøre din mest attraktivt for arbeidsgivere.

📌 Hva er viktigst i CVen min i 2022?

I tillegg til struktur og design, må du være forsiktig ved å indikere viktige punkter. Dette er kontakter, arbeidserfaring, dine viktigste kvalifikasjoner og ferdigheter, så vel som personlige egenskaper. Vis frem dine beste sider

📌 Hvordan kan jeg velge en passende CV -mal?

CVMAL sitt utvalg har hundrevis av maler som er egnet for en bestemt stilling. Alt du trenger er å bestemme deg hvilken CV som passer deg.