Home » Blogg » CV

SLIK BRUKER DU ET CV EKSEMPEL NÅR DU SKAL

Slik bruker du et cv eksempel når du skal skrive cv

Visste du at det er kun 2% av CV-er som havner i JA-bunken hos arbeidsgiver? Da nytter det ikke med en slurvete lagd CV som gir et uprofesjonelt og kjedelig inntrykk. Eksempel på CV som er helt elendig bugner det over av på arbeidsmarkedet. Fra skrivefeil til dårlig oppsett, grammatikkslurv og side opp og side ned med døllt design kan få en hver rekrutterer til å rive seg i håret.

Den gode nyheten er at det ikke skal så mye til for å havne blant de topp 2% som leverer et praktfullt eksempel på CV, når det finnes så mange dårlige. I denne artikkelen skal vi ta deg igjennom hva et godt CV mal eksempel bør inneholde, ta for oss hva som gjør et norsk cv eksempel eksepsjonelt og gir deg oppskriften på hva som skal til for å treffe blinkskudd med ditt viktigste verktøy i jobbsøkerprosessen.

CV-en er nemlig nettopp det; ditt viktigste dokument i en arbeidssøkerprosess. Sammen med en jobbsøknad er det dette som skal friste en potensiell arbeidsgiver til å slå nummeret ditt for å invitere deg til jobbintervju. Formålet med dokumentet er å raskt fange interessen til den som leser det, og selge inn din erfaring på en lettfattelig og strukturert måte.

Følg denne oppskriften når du skal bruke cv eksempel

Når du skal imponere med en fancy gourmet middag er det viktig å følge oppskriften nøye og ha de riktige ingrediensene med. Har du droppet saltet, vil maten mangle smak. Har du for mye væske i sausen vil konsistensen bli utvannet. Slik er det også med en god cv eksempel. Mangler du vesentlig informasjon vil ikke CVen framstå som særlig «smakfull». Har du pøst på med betydningsløse detaljer vil kanskje CVen bære preg av å være for mye. Litt som en altfor søt dessert du bare orker en bit av før du må sette den fra deg.

Slik er det også for en arbeidsgiver som skal lese igjennom hundretalls CVer. De blir «mettet» av den samme, begredelige og gjentagende informasjonen.  De fristes av ryddige, oversiktlige og appetittlige CV eksempler med lekkert design og nøytral fremtoning. Vet du ikke hvor du skal begynne? Slapp av. Vi viser deg hvordan.

Følg fremgangsmåten under for å lage en CV som sikrer deg jobbintervjuet.

 1. Finn et passende CV eksempel blant våre maler her som passer jobben du skal søke på. Alternativt kan du foreta et google søk med nøkkelordene: cv template, cv eksempel, god cv eksempel, cv eksempel norsk for å finne et CV eksempel som tiltrekker deg.

 2. Når du har valgt en fin cv template, fyller du inn kontaktdetaljer som telefonnummer, adresse, epost og lenke eller navn på din LinkedIN profil

 3. Unngå for detaljerte beskrivelser av skole, universiteter og fag. Hold dette avsnittet veldig kort med navn på utdanningsstedet og tittel på utdannelsen. Du kan utdype på et eventuelt intervju dersom arbeidsgiver ønsker å vite mer. På CV er det nok at du viser at du har studert, hvor du har studert og hvilken linje/utdannelse du har tatt.

 4. Tenk igjennom dine nøkkelkvalifikasjoner og hvordan disse kan passe stillingen du søker. Du kan med fordel ha en kort, men innholdsrik liste av dine personlige egenskaper og kunnskaper som er passer til stillingen du søker. Det kan være lurt å gjøre seg flid med dette avsnittet da arbeidsgiver ofte leter her først, for å se om du kan være en sterk kandidat til stillingen. Hvis du har gjort en god jobb her, blir arbeidsgiver fristet til å lese videre. Se lenger nede i denne artikkelen under «Cv eksempel nøkkelkvalifikasjoner» for tips om hvordan du på best mulig måte kan utnytte denne seksjonen til din fordel.
 5. Husk at all erfaring og kompetanse skal få plass på 2 sider. Derfor er det lurt å droppe det som tar unødvendig plass som for eksempel «ekstrajobb som barnepike», «sommerjobb» og «grunnskole». Med mindre du er fersk nyutdannet og trenger litt å fylle sidene med, er dette punkter du lett kan hoppe over. Eventuelt kan du legge alt under et punkt «Annen erfaring», men unngå å bruke mye av sidene på å fortelle om stillinger som har lite relevans til stillingen du søker.

 6. Du behøver ikke dedikere et helt avsnitt til referanser. Du kan fint skrive en setning: «Referanser oppgis på forespørsel» og oppgi disse på et potensielt intervju.

 7. Sliter du med å få plass til alt på en til to sider, kan du droppe seksjonen «hobbyer/fritidsinteresser». Likevel kan det også være en fordel å ha med dette punktet for å gi et mer helhetlig bilde av hvem du er som person.

 8. Dersom du velger å ha med bilde er det viktig å sørge for at det er oppdatert, nøytralt og gir et profesjonelt inntrykk. Ingen arbeidsgivere blir imponert av en selfie du har tatt med hvite fliser i bakgrunnen hjemme på badet eller et useriøst festebilde fra forrige sydentur. Gjerne få noen til å ta et profilbilde av deg hvor du ahr på deg nøytrale, gjerne mørke klær mot en lys bakgrunn.

Dette bør et cv eksempel 2022 inneholde

Det er ikke tilfeldig hva et godt CV eksempel bør inneholde. Husk at det på begrenset plass skal skape et bilde av hvem du er som person profesjonelt og privat, hvor du holder til i landet, hva din kompetanse og yrkeserfaring er, hvilke kurs du har tatt og hvor du har tatt din utdannelse. Med andre ord skal dokumentet gi et sammensatt inntrykk av hva du kan tilby selskapet du sender CVen til. Når du velger deg en god CV eksempel skal du derfor tenke over hvordan du kan gi så mye komprimert og matnyttig informasjon på så liten plass som mulig. Her gir vi deg oversikten over hva et bra CV oppsett bør inneholde, enten om du skal lage det selv eller om du velger å finne et godt CV eksempel. Gjerne velg enn av våre spesial-lagde CV eksempel her

Personalia og kontaktinformasjon

Under dette punktet skal du skrive navn og adresse og hvor vedkommende kan få tak i deg. Oppgi telefonnummer, epostadresse, sosiale media kontoer som er av relevans, (altså ikke festebilder fra Ibiza på instagramkontoen din), link til blogg med relevans og/eller lenke til LinkedIN.

Nøkkelkvalifikasjoner

Her lister du punktvis din kompetanse knyttet opp mot stillingen du søker. Se avsnitt lenger nede i artikkelen for en mer inngående forklaring.

Utdanning

List opp skoler, universiteter og utdanningssteder for å vise frem hva du har studert og hvilken kunnskap du besitter etter endt skolegang. Vær spesifikk når det gjelder hvilke linjer du har gått, program du har gjennomført eller hvilke grader du har oppnådd. Dersom utdanningen er særskilt relevant i forhold til jobben du søker kan du inkludere mer detaljer. Skrev du for eksempel en Bachelor eller Masteroppgave om industrien/bransjen du søker deg til eller et nærliggende tema? Ha det med på CVen, men hold det kortfattet og presist.

Arbeidserfaring

List opp dato og årstall for når og hvor lenge du har vært på ulike arbeidssteder og ha med tittel på stillingen du hadde. Gjerne presenter punktvis hvilke arbeidsoppgaver og hvilket ansvar du hadde. Det kan også være lurt å ha med resultat som et punkt her.

For eksempel:

2014-2016 Eiendomsmegler, Aktiv Eiendom

 • Ble kåret til «Månedens selger» 3 måneder på rad (august, september og oktober 2015)
  • Mine salgsresultat økte omsetning for selskapet med 20% i 2015

Ved å ha med resultat under arbeidserfaring gir en potensiell arbeidsgiver et veldig konkret bilde på hva du har å tilby som ansatt. Det kan få han eller hun til å tenke: Dette er en slik person jeg ønsker å med på teamet mitt!

For å illustrere dette poenget enda mer inngående, kan vi se hvilket inntrykk det hadde gitt hvis vedkommende kun hadde listet opp arbeidsoppgaver i stedet for resultater:

2014-2016 Eiendomsmegler, Aktiv Eiendom

 • Bistå selger med planlegging av salg
  • Gjennomføre visninger
  • Kontraktsignering

Det siste eksempelet gir ikke et fullstendig bilde av hva personen kan tilby, annet enn at han eller hun er kvalifisert til jobben som eiendomsmegler.

Kurs

Under dette avsnittet skal du kun liste kurs som kan relateres til stillingen. Mange gjør feilen med å liste opp all slags kurs de har deltatt på, men det er totalt uinteressant for en arbeidsgiver om du har deltatt på valpekurs hvis du skal selge sportsutstyr. Da er det mye mer vesentlig å nevne snøskred kurset du har deltatt på eller nevne beviset du har fra klatresikringskurs.

IT kunnskaper

Vi befinner oss i en høyteknologisk tid hvor det er en forutsetning at du behersker en del dataprogrammer. Derfor er det lurt å nevne programvarer du behersker som kanskje ikke er helt standard. Dette kan gi deg konkurransefortrinn.

Språk

Å beherske ulike språk kan gi deg konkurranse fordel. Vis til ulike språk du kan og angi hvilket nivå du er på; flytende, meget god eller grunnleggende. Oppgi også om du behersker språket både muntlig og skriftlig.

Verv

Dersom du har hatt noen styreverv og/eller vært frivillig i organisasjoner av relevans kan det forsterke din CV og er verdt å ha med. Det kan fortelle noe om deg faglig og/eller personlig og kan gi et inntrykk av ditt engasjement i samfunnet, arbeidsevne og evne til å ta ansvar.

Referanser

I første omgang holder det at du skriver: «Oppgis på forespørsel», men punktet bør være med slik at du viser til at du har referanser som kan kontaktes om det skulle være aktuelt. Arbeidsgiver vil gjerne sjekke ut hvem de ansetter og kjører da en kontroll med å ringe referansene dine for å se om det du selv har sagt i CV holder mål.

3 ekspert tips når du skal bruke cv eksempel

1. Skreddersy cv til hver stilling

Når du har investert mye tid og innsats i å utforme et fantastisk cv eksempel, kan det være fristende å sende det samme dokumentet til flere bedrifter. Ikke gjør det. Å skreddersy hver cv til de ulike stillingene du søker er viktig. Gjør du ikke det, kan du risikere jobbintervjuet eller jobbtilbudet. Du kan selvsagt ta utgangspunkt i et knallgodt designet cv-mal eksempel. Dermed behøver du ikke finne opp hjulet på nytt, men det er uhyre avgjørende at du tilpasser hvert CV eksempel til ulike stillinger. Du må gjøre et godt grunnarbeid slik at du kan bruke samme fantastiske cv-mal eksempel igjen og igjen med små, men betydningsfulle tilpasninger. Det er likevel ikke alltid at du kan bruke samme oppsett. Dokumentet skal tydelig fremheve kompetansen og ferdighetene dine, og matche dem med det som etterlyses i annonsen. I noen tilfeller kan det derfor være lurt å anvende en annen god cv eksempel som passer bransjen du søker deg til. 

2.Ikke overskrid to sider

For hver stilling som utlyses er det ofte over hundre søknadsdokumenter som kommer inn. Rekrutterer og arbeidsgivere bruker derfor i gjennomsnitt kun syv sekunder på å vurdere en CV. Hvis dine dokumenter overskrider anbefalt sideantall havner de derfor fort i avslagshaugen.  Ikke trett dem med unødvendige detaljer og gjentagende informasjon. Ha kun med relevant informasjon i din CV. Eksempel på en god CV er at den er oversiktlig, lettlest og gir tydelig inntrykk av hvorfor du passer best til stillingen.

3. Hold orden med punktlister

Å inkludere punktlister i din CV gir et ryddig preg. Velg gjerne et CV eksempel som allerede inneholder punktlister. I stedet for lange beskrivelser og utgreiinger om arbeidsoppgaver og ansvar under diverse arbeidsplasser, kan du liste opp dette punktvis.
Pass på at du ikke lister opp samme informasjon flere steder. Dersom du har hatt lignende arbeidsoppgaver på ulike arbeidssteder bør du likevel finne andre formuleringer i stedet for å gjenta de samme. Det tar seg bedre ut dersom du viser til andre arbeidsområder slik at det er mer interessant for den som leser CVen din og som viser framdrift i din karriere. Oppsummert vil det å bruke punktlister spare plass på CVen og gjøre det lettere for arbeidsgiver å finne det han eller hun leter etter.

Cv eksempel nøkkelkvalifikasjoner

Et bra CV eksempel 2022 må inneholde nøkkelkvalifikasjoner. Skal du skille deg ut i dagens tøffe arbeidsmarked er det alfa omega å ha med din nøkkelkompetanse eller dine nøkkelkvalifikasjoner. Og hva menes med nøkkelkvalifikasjoner tenker du? Jo, det vil si det som gjør nettopp deg unik, det som får deg til å passe til stillingen du ønsker deg. Dersom du har valgt en god cv eksempel norsk, vil du se et helt avsnitt dedikert til å liste nøkkelkvalifikasjoner tidlig og høyt oppe på CVen.

Etter at du har valgt deg ut en cv template, fylt inn ditt navn, kontaktinformasjon og opplysninger, bør du altså liste dine nøkkelkvalifikasjoner. Og her kan det ikke stå hva som helst.

La oss ta for oss et eksempel:

Si at du søker en stilling som økonomidirektør. Da bør du trekke frem konkrete egenskaper og nøkkelkvaliteter som er relevant for økonomidirektører. Les annonsen nøye og se om du passer beskrivelsen de er ute etter. Uten å bruke samme ord som dem, kan du omformulere de nøkkelkvalifikasjonene du mener du innehar for å matche det arbeidsgiver ser etter. Han eller hun vil da raskt kjenne igjen en potensiell kandidat og du øker sjansen din betraktelig for å bli oppringt til intervju.

Se eksempel her:

I stillingsannonsen etterlyser arbeidsgiver disse nøkkelkvalifikasjonene:

 • Høyere økonomisk utdannelse
  • Minst 5 års erfaring innenfor økonomistyring
  • Kommersiell forretningsforståelse
  • Målbevisst, løsningsorientert og selvgående
  • Iniativrik med høy arbeidskapasitet.

I stedet for å gjenta det som står i annonsen med de samme ordene, lønner det seg å omformulere nøkkelkvalifikasjonene til noe mer håndgripelig for eksempel slik:

 • Statsautorisert revisor med MBA (svarer på kravet om høyere økonomisk utdannelse)
  • 10 års erfaring med IR ansvar: Børsrapportering, investorinformasjon og ansvar for finans- og kapitalanskaffelse (svarer konkret på kravet om minst fem års erfaring innen økonomistyring)
  • 10 års erfaring som leder for IKT avdeling (svarer på nøkkelkvalifikasjoner som målbevisst, løsningsorientert og med høy arbeidskapasitet)
  • Lang erfaring med risikostyring, Compliance og Internkontroll (svarer på iniativrik og selvstendig med høy arbeidskapasitet, viser forretningsforståelse)

Slik kan du altså svare på det som arbeidsgiver etterspør med konkret henvisning til din nøkkelkompetanse og på så måte vise dem at du er den perfekte match for arbeidsplassen.

Sjekkliste før du sender cv av gårde

 • Vær kort og klar. Et godt eksempel på CV er kun på to sider. Hold deg innen dette. Bruk punktlister fremfor lange og detaljerte setninger, sammenfatt deg i korthet og vær tydelig og velskrevet i formuleringene dine.
 • Tilpass CV til alle stillinger du søker. Lag ulike målrettede og tilspissede versjoner av en grunnleggende god CV mal eksempel.
 • Ikke pynt på sannheten. Å lyve på seg arbeidserfaring du ikke har finpusse litt på noen kvalifikasjoner eller ferdigheter eller plusse på noen kurssertifikat er alltid en dårlig ide. Det vil bli oppdaget. Mest sannsynlig vil arbeidsgiver ringe referansene dine og gjør en grundig bakgrunnssjekk før du eventuelt blir ansatt. Hvis det da oppdages at du har løyet vil det slås hardt ned på og du risikerer å miste arbeidsmuligheten eller bli sagt opp dersom du allerede har fått jobben. 
 • Sjekk dokumentet for skrivefeil. Gå over og luk ut alle feil, mangler og tegnsettingsfeil. Et lurt triks er å lese dokumentet høyt eller få noen til å lese det for deg.

Kommentarer

Verden har har blitt mindre, eller vi føler det hvertfall slik. Men det er ikke det som er realiteten. Vi føler bare at verden er blitt mindre fordi vi nå har lettere tilgang til mennesker og kultur fra hele verden uansett hvor vi er, på jobb, skole og fritid. 

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Uansett fra hvor i verden vi er og hvor vi bosetter oss så er det en ting vi alle må ha for å kunne få hjulene til å gå rundt – og det er en jobb. For å få en jobb må vi søke, og på søknader må vi legge ved CV. Spiller ingen rolle om du er norsk eller polsk, eller hvilke  CV språk nivå du har.

Å skrive en god CV er ikke alltid like lett. Av og til kan det virke som om Cv`er har et eget CV språk. Å sette seg inn i hvordan å skrive en god CV er en god start.

Hvordan skrive en god CV på Norsk. Å lære å skrive en CV er en ferdighet og å ta deg tid til å lære den ferdigheten kan dramatisk endre løpet av jobbsøkingen din. Nøkkelen til vellykket CV-skriving er å presentere dine unike ferdigheter og erfaring for å vekke interessen til en potensiell arbeidsgiver.

Flerkulturelt samfunn og CV

Er du med utenlandsk opprinnelse eller en nordmann med flerspråklig kompetanse er dette noe som er viktig å få frem på en CV. For arbeidsgiverne er dette viktig informasjon med tanke på jobben som utlyses. Mange arbeidsgivere har økt etterspørsel etter ansatte som kan kommunisere på flere språk.  

Noen stillinger krever minimalt med språkkunnskap, mens andre krever høy nivå. Skal du for eksempel søke om en stilling som kundebehandler så er språk meget essensielt med tanke på at du skal kommunisere med kunder. 

Noen jobber krever til og med at du behersker både norsk, engelsk og kanskje et tredje språk på rimelig høyt nivå for å i det hele tatt være kvalifisert for jobben.

CV språk nivåer

Gradering av språk deles inn av nivåer; A,B og C, der nivå A er nybegynner nivå. Hvert nivå har to undernivåer, 1 og 2 (A1, A2, B1, B2, C1 og C2). Det er slik språk gradering CV for det meste inneholder.

 1. Nivå A1 – Nybegynner.
 2. Nivå A2 – Litt øvet.
 3. Nivå B1 – Avansert
 4. Nivå B2 – Høyere mellomnivå
 5. Nivå C1 – Høyere nivå
 6. Nivå C2 – Perfeksjonering/Ekspert

For jobber som krever en eller flere språk så vil arbeidsgivere skrive det i stillingsutlysningen. Da må du som søker fremme ditt nivå på språk i CV, enten det er A2 eller C1.

Skal du skrive en eller flere språk på CV, er det veldig viktig at du ikke lyver om det. Dette er noe som kan lett testes og bli oppdaget. Da hjelper det lite hvor godt du kan alt det andre som kreves. Arbeidsgivere generelt liker ikke nok ikke å bli løyet til. Så CV språk gradering av deg selv er veldig viktig. Husk da at du ikke lister opp språk du kan noen fraser kun

for å spice opp språk CV nivå.

Jobber som krever høyt nivå når det gjelder språkferdighet

Noen jobber krever som sagt mer kunnskap i språk enn andre. Industrier og yrker som kan ha bruk for flerspråklige ansatte er for eksempel:

 • Selger
 • Call Center
 • Tolk
 • Næringsindustrien
 • iGaming
 • Kundestøtte senter

Alle disse yrkene og industriene som er nevnt ovenfor kommuniserer mye, både muntlig og skriftlig.

Er du på jakt etter en jobb som fikser og kommer over en annonse der en arbeidsgiver søker en fisker til en rekebåt, så er nok ikke prioriteten til dette rederiet ditt språkkunnskap, annet enn norsk (så fremst det er et norsk rederi).

Skal du derimot søke en jobb på et call center som har behov for ansatte med både norsk og engelsk så vil ditt språk kunnskap veie tungt. Det er daglig mange stillingsannonser som søker etter norsktalende kundesupport medarbeidere. Disse selskapene har som regel baser i utlandet. 

Selv om du skriver på CV-en din at du er norsk, vil du nok uansett måtte verifisere det ved å ta en samtale med en annen norsk ansatt. I tillegg til norsk så vil de også kreve at du snakker både et andre og tredje språk. Engelsk språkkunnskap vil også veie tungt siden det er det språket som oftest benyttes innenfor internasjonale selskaper. Da holder det ikke med å skrive at du har språkkunnskap i engelsk. Du må nok skrive og vise for dem hvilket nivå du behersker. Det holder som regel med engelsk språk CV nivåer på B1-B2.

Jobber som ikke krever spesielle språkkunnskap

Er du en person som liker å jobbe med kroppen, er meget selvgående og ikke jobber i team, er språkkunnskap ikke så veldig viktig. Men du må uansett kunne nok til å kunne gjøre deg forstått av kollegaer. Det holder som regel med språknivå CV på A2-B1.

Noen typiske eksempler på yrker der en nivå språk i CV ikke er så viktig:

 • Fisker
 • Renholder
 • Yrkessjåfør (langtransport)
 • Produksjonsmedarbeider

Liten oppsummering

Vi lever i en flerkulturelt samfunn der etterspørsel etter flerspråklig ansatte er meget høyt. Både norske og andre internasjonale selskaper har stort behov for ansatte som behersker gjerne 2 eller 3 språk. Nivå på språkferdighet kan variere fra jobb til jobb. Språkkunnskaper i CV er meget viktig med tanke på dagens samfunn siden vi ofte jobber tvers over landegrenser.

Det er viktig å fremme språk nivåer i CV, spesielt i stillingsannonser som har det som et must. Språkkunnskaper i CV er meget viktig med tanke på dagens samfunn og kommunikasjon.

Å bruke rett nivå språk i CV så må det gradering av språk til. Språk nivåer er som regel rangert fra a til C, der C er så nært som mulig som andre innfødte snakker. Det er også veldig viktig å beskrive nivå språk i CV så ærlig som mulig. Å bli tatt for en hvit løgn under en eventuell intervju er ikke så heldig for deg.

📌 Hvorfor bør jeg inkludere språkkunnskapsnivået mitt på CV-en min?

Det er en rekke ledige stillinger der kunnskap om et bestemt språk er nødvendig. Denne informasjonen vil øke sjansen for å bli invitert til et intervju.

📌 Hvordan kan jeg angi mitt språkkunnskapsnivå på CV-en min?

Det er verdt å indikere kunnskap om språket ved å bruke nivåer fra A1 (elementær) til C2 (avansert)

📌 For hvilke stillinger kan jeg trenge et fremmedspråk?

Et fremmedspråk kan være nødvendig i stillinger som støtteoperatør, salgssjef, selger, oversetter og så videre.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Å lære å skrive en CV er en ferdighet og å ta deg tid til å lære den ferdigheten kan dramatisk endre løpet av jobbsøkingen din. Nøkkelen til vellykket CV-skriving er å presentere dine unike ferdigheter og erfaring for å vekke interessen til en potensiell arbeidsgiver.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Norsk CV eller CV på engelsk – det spiller ingen rolle hvilket språk CV-en skal skrives på, det bør være en GOD CV for å i det hele tatt å vekke interesse der den sendes.

Det er mange oppskrifter og maler for hvordan du kan skrive en god norsk CV. Det er ikke mangel på eksempler eller maler på nettet.

Språkferdighet i en CV — Detaljert beskrivelse om hvor, hvordan og om du i det hele tatt bør føre opp språkkunnskapene dine på en CV.

Hva bør en norsk CV inneholde?

En CV bør helst ikke være mer enn 1-2 A4 sider, men det beste er selvfølgelig å få det kun på en A4 side. For mange med lang arbeidserfaring og har hatt mange yrker gjennom årene kan det virke som om det ikke vil være mulig å klemme alt det inn på 1-2 sider.

Enhver god norsk CV bør inneholde:

 • Kontaktinformasjon.
 • Nøkkelkvalifikasjoner, profil eller sammendrag.
 • Arbeidserfaring.
 • Utdanning.
 • Annen relevant erfaring; eks sertifiseringer, kurs, frivillig arbeid o.l.
 • Referanser.

Selv om du har hatt en drøss med deltidsjobber og strøjobber opp gjennom årene så er det ikke nødvendig å føre alle under arbeidserfaring. Ta kun de jobbene som er relevant til den aktuelle jobben som du søker på. Skal du søke på jobb innen hotellbransjen så er det lite vits å føre opp en sommerjobb du hadde i 2005 som bilmekaniker eller lagermedarbeider. Har du derimot hatt jobb som servitør, resepsjonist ol – så er det noe du absolutt bør få med siden dette er meget relevant for hotellbransjen.

Eksempler og maler

Som nevnt ovenfor, er ikke norsk CV eksempel vanskelig å finne på nett. På nett kan du finne mange maler som har forskjellige oppsett på hvordan og hvor du skal føre inn de ulike opplysningene som kreves på en norsk CV.

Ulike stiler og design er tilgjengelig for nedlasting for enhver. Med farger, uten farger, liggende eller stående, kreative eller helt enkle – det er helt opp til deg hvilke stil du foretrekker å benytte deg av. Mange sier at det enkel er ofte det beste, men av og til kan det som er litt komplisert og vanskelig være med på å trekke deg frem blant alle CV-ene en arbeidsgiver mottar til daglig.

Skriver du en CV der du søker på en stilling innen webdesign eller lignende, kan det være en fordel om du legger litt i hvordan CV-en ser ut, og samtidig vise frem litt av din kreative side. Alt som er unikt er noe som vi alle vil huske, selv om vi kanskje ikke vil huske absolutt alle detaljene. I stedet for å benytte deg av en CV mal på norsk kan du være skikkelig kreativ og lage ditt eget design på hvordan CV-en din skal se ut.

Søker du på en jobb inne lager og logistikk, vel, med en flashy og design rikt CV så vil dette neppe hjelpe deg noe særlig. Selvfølgelig vil arbeidsgiveren legge merke til det, men de vil nok ikke la det være avgjørende. De vil mest sannsynlig hoppe rett ned til din arbeidserfaring for å se om du har erfaring innen lager og logistikk.

Hva som ikke kommer frem på CV norsk eksempel og mal

Maler og eksempler er veldig gode ting å ha for hånden. Alt er gjort klart, alt du behøver å gjøre er å fylle inn opplysningene. Dette er enklere sagt enn gjort. Å skrive en Cv på norsk kan være mer utfordrende enn det man tror.

Norge, et flerkulturelt land med mennesker fra mange ulike land som søker på jobbene som utlyses daglig er det VELDIG VIKTIG å skrive korrekt norsk på en CV. Det vil si skrive norsk uten stavefeil eller grammatiske feil. Tro det eller ei, det er veldig lett å skrive feil. Dette er noe som nordmenn med minoritetsbakgrunn bør tenke på. For å være helt ærlig så gjelder dette faktisk mange nordmenn også. Det er ikke alle av oss som er like flink til å skrive rett bokmål eller nynorsk.

De fleste mal kommer for cv norsk bokmål, men er du blant dem som foretrekker nynorsk så finnes det også. Så fortvil ikke om du er i prosessen med å skrive CV, CV eksempel på norsk er det flust av.

📌 Hvor viktig er det å skrive en god CV?

En velskrevet CV vil tillate en potensiell arbeidsgiver å bli bedre kjent med opplevelsen din, samt skille deg fra andre kandidater som ikke tok seg tid til å jobbe med en CV.

📌 Hvilke elementer bør inkluderes i en CV?

Din CV bør inneholde dine kontakter, arbeidserfaring, relevante faglige og personlige egenskaper, nøkkelkvalifikasjoner.

📌 Hvilken CV-mal passer for meg?

CVMal-nettstedet tilbyr forskjellige typer maler for forskjellige yrker.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Hvor mange CV-er har du sendt ut i løpet av alle årene du har vært i yrkesaktiv? 1, 3 eller kanskje 15-20? De fleste av oss har garantert skrevet en eller flere CV-er i løpet av livet. Men det å skrive en god CV er ikke bare walk in park som de sier på engelsk. Det er ikke bare å få ned kontaktinformasjonen på et word dokument. Det er mange ting å tenke på, viktige ting. Det vil riktignok bli mer utfordrende for en som har vært i mange ulike jobber og stillinger å skrive en god og utfyllende CV, enn det er for en ungdom som søker sitt første jobb/sommerjobb.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Hva er CV tittel?

Tittel på CV, eller tittel i CV er en viktig punkt som mange undervurderer stort. Tenk bare på at titler er noe av det som rekruttere og potensielle arbeidsgiver vil se aller først. Så hva er en CV tittel? Hva betyr  CV tittel? Jeg skal prøve å gi et kort og presist svar:

Det er ganske enkelt en overskrift. Du kan se på det som en setning som du innleder CV-en din med. I den setningen må du på en veldig kortfattet måte beskrive din profesjonelle identitet, understreke dine styrker, og vise hva som er din verdi for bedriften du søker jobb hos.

Ved å angi en god CV tittel så har du mulighet til å gi en rask indikasjon til den som leser om hva du gjør, har gjort  og ønsker å gjøre.

Her er en CV tittel eksempel:

Ung student med erfaring fra butikkhandel søker jobb som butikkmedarbeider.

Noen andre CV tittel eksempler:

 • “Initiativrik utvikler på jakt etter nye utfordringer” 
 • “Erfaren konsulent ser etter nytt oppdrag”
 • “Ledig fisker søker rederi”

Informasjon på CV tittel

Med en god Cv tittel er det mye informasjon som blir opplyst med det samme leseren plukker opp eller åpner CV-en på laptopen sin. Informasjonen som opplyses i tittelen er essensielle informasjon som leseren er avhengig av, og som garantert vil telle med når han eller hun vurdere om du er en aktuell kandidat eller ikke.

Mange som har vært eller er yrkesaktive og som søker ny jobb skriver gjerne en karriereinformasjon CV tittel. Lenger opp nevnte jeg noen eksempler, og alle disse eksemplene er det vi kaller karriereinformasjon tittel. Det beskriver hvilken karriere de har eller har hadd. Å beskrive dette trengtes bare noen få ord, og det går inn under kategorien en god jobb tittel CV.

CV uten utdanning

Det finnes yrker og jobber som ikke krever utdanning, og yrker som krever en formell utdanning for at du skal i det hele tatt bli vurdert som en kandidat. For de som kanskje ikke har en formell utdanning innen yrket de ønsker å søke jobb på så kan veien være litt tyngre enn for de med. Mange arbeidsgivere er dessverre altfor opptatt av hva du har av vitnemål og diplomer. 

Selv om du skriver en CV tittel uten utdanning så betyr det ikke at du ikke vil ha en sjanse på jobben. Mange jobber skriver faktisk at de krever formell utdanning – MEN relevant og lang arbeidserfaring kan veie opp for det. Men så klart – er det en annen kandidat med både erfaring og utdanning så vil du nok mest sannsynlig havne i hard konkurranse.

Ta en titt på din nåværende CV

Nå vet du hvor viktig en CV tittel er. Hvis du har en CV liggende, ta en ekstra titt på det og se om dine titler var gode nok med tanke på den aktuelle jobben du søkte på.

Sitter du fortsatt som et spørsmålstegn og lurer på hva er CV tittel til tross for at du nettopp har lest dette. Da anbefaler jeg deg om å lese over dette engang til i ro og fred.

Sjekk om eksempel på CV som vi har oppgitt lenger opp er noe du evt. kan benytte deg av. Hvis ikke eksempel CV titel vår er noen som passer for deg, bruk nettet til hjelp.

Spør deg gjerne høyt inni deg: Hva betyr CV tittel? Hva vil CV tittel si? Av og til kan de lønne seg å omformulere spørsmålet til seg selv. Fortsatt i tvil enda om du har en bra CV tittel? da sier jeg bare: Gå på nett, åpne Google og skriv inn “CV tittel hva er det” i søkeboksen. Om du fortsatt ikke ha helt skjønt det ennå etter å ha lest dette et par ganger, så kan det hende at de resultatene du får opp på nett vil forvirre deg enda mer.

📌 Hvorfor skal jeg skrive en tittel på CV-en min?

CV-tittelen er det første en rekrutterer ser. Han kan umiddelbart gjøre det klart hvor relevant stillingen er for kandidaten.

📌 Hvilken informasjon bør jeg inkludere i tittelen på CV-en min?

I tittelen på CV-en din bør du angi hvilken stilling du søker på og nevne din erfaring.

📌 Hvordan vet jeg om CV-tittelen min er god?

Hvis tittelen din kort og tydelig beskriver opplevelsen din, er denne tittelen egnet for en CV.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Å skrive en CV er lettere sagt enn gjort. Det er mange oppskrifter og maler på internett som forteller deg hvordan du best mulig kan sette opp og skrive en CV. Det er nesten så mange at uttrykket; “Desto flere kokker, desto mer søl” passer veldig til akkurat dette.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Egentlig så er det ikke så mye som skal inn på en CV. Kontaktinformasjon, kompetanse og dine ferdigheter er nok det som er aller viktigste. Interesser og hobby er et av punktene mange CV-skrivere bommer litt på.

Interesser CV

Det er en selvfølge at du skal gjøre CV-en din mest attraktiv for en potensiell arbeidsgiver. Det skal være interessant for han eller henne å lese det. Å nevne interesser på CV kan i noen tilfeller være en viktig del av CV-en din. Mange av oss skriver interesser i CV, men det er en del misforståelser som er ute og går når det gjelder hva som bør være inkludert og ikke.

Tenk bare på at den som skal lese CV-en din bør finne dine Cv interesser fascinerende eller spennende, og for at det skal være aller mest spennende så må du ha en interesse eller hobby som den som leser CV-en finner interessant. Sjansen for at du skal ha en hobby eller interesse som leseren av CV-en finner spennende er minimal.

MEN – har du en hobby eller interesse som er relevant til den stillingen du søker på, da er det veldig viktig å få det med på CV-en. For en potensiell arbeidsgiver kan det være veldig positivt at du har interesser for noe som kan benyttes i din jobb.

Eksempel:

Du skriver en CV som er tiltenkt en jobbsøknad som bilmekaniker. Dine hobby og interesse er tilfeldigvis også biler og alt som har med det å gjøre – skruing og mekking osv. 

I dette eksemplet er din interesse veldig relevant til jobben du søker på. Om du skriver dette under CV personlige interesser, er dette noe som helt klart vil fange arbeidsgiverens oppmerksomhet. Da vet arbeidsgiver også at du kan mye om akkurat jobben du søker på. Dermed vil CV-en din garantert havne blant de utvalgte for en intervju, såfremt du har alle de andre egenskapene og kompetansen som de er ute etter.

Det er mange CV eksempel interesser som kan hentes online. Du kan sjekke dem ut, men du må nødvendigvis ikke bruke de interesse eksempler du finner. Se på det som en inspirasjon for hvordan du skal forme din CV.

Personlige interesser på cv

Mange ønsker sikkert å være mest mulig personlig når de skriver en CV, og da er det ikke noe som er mer personlig enn nettopp personlige interesser. Riktignok vil noen arbeidsgivere sikkert  finne personlig interesse CV spennende og føle at du er ekte og genuin, og dermed vil den bli lagt merke til.

Hvilke interesser bør du ikke ha med på en CV

Ok, alle vi er forskjellige, på alle måter. Dette betyr at vi som individer foretrekker forskjellige ting i livet, alt fra mat til hobbyer og interesser. Men en potensiell arbeidsgiver bryr seg ikke noe særlig om hvilke matretter du foretrekker.

Siden vi alle er forskjellige så betyr det også at vi vil ha forskjellige interesser og hobbyer. Noen hobbyer og interesser er mer “normale” enn andre. Hvilke hobbyer og interesser som vi anser som normale kan diskuteres. 

Har du en uvanlig og en litt tvilsom hobby eller interesse og du fører det på en CV så kan det verste fall være veldig uheldig for deg og ødelegge sjansen til å bli en kandidat for stillingen. Det kan i tillegg også være sløsing av verdifull plass på CV, plass som du kunne ha brukt på noe annet viktig – som for eksempel utdanning eller erfaring.

Så vær forsiktig med å skrive personlige interesser CV. Det er ikke alle som finner dine interesser og hobbyer like relevant eller interessant. Men du kan være heldig den som leser CV-en også har samme hobby eller interesse.

Liten oppsummering

bare for å oppsummere det som er nevnt her. Å skrive hobbyer og interesser i en CV kan være både positivt og negativt. Hobbyer og interesser som er relevant for den stillingen du søker på bør så absolutt være med på en CV. Har du derimot en litt mer uvanlig og kanskje til og med litt tvilsomt hobby eller interesse så kan det være med på å ødelegge dine sjanser. 

Tenk nøye gjennom hvilke interesser og hobbyer du skal Skrive på en CV. Se gjerne over  stillingsannonsen en ekstra runde slik at du ikke skriver fører en hobby eller interesse som ikke er relevant til stillingen. De få ekstra minuttene du bruker på det kan utgjøre forskjell på en fast jobb eller gå på NAV (i verste fall).

📌 Hvorfor er det viktig å liste opp hobbyene og interessene dine på CV-en?

Denne informasjonen kan tiltrekke seg oppmerksomheten til arbeidsgiveren, og også vise deg som en mer interessant og mangefasettert person.

📌 Hvilke hobbyer er ikke egnet for en CV?

Ikke skriv opp hobbyer på CV-en som er helt irrelevante for stillingen, og unngå hobbyer du synes er rare.

📌 Stemmer de oppførte hobbyene og interessene til ønsket stilling?

Dette vil være et pluss, men vanlige hobbyer og hobbyer bør også være oppført på CV-en for å vise ditt generelle utviklingsnivå.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Etter google-søkeresultatene kan du se at emnet for å skrive en CV er like langt og bredt som Amazonas og dens bassenger. Mange av oss takker skaperen av internett og søkemotorer fordi de gjør det like enkelt å skrive en CV som å slå på netflix på lørdag kveld. Men er du sikker?

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Når vi har gått gjennom standardreglene i CV som bosted, erfaring, utdanning, stopper vi ved referanser i cv…Og her kommer Larry Page og Sergei Bein til unnsetning. Takket være dem, i stedet for den magiske rekkefølgen til Harry Potter, ga de oss et rektangel der du går inn i trolldommen. Vår spell er: “Hvordan skrive referanser på CV”.

CV referanser – hvorfor man trenger det?

Hver virksomhet har kostnader og inntekter. For at det skal fungere godt, må det være lønnsomt. Vår arbeidsgiver må derfor ta de riktige beslutningene for at bedriften skal utvikle seg. Å ansette en ny medarbeider for de fleste ser ut til å være en «enkel beslutning», men fra et økonomisk synspunkt, dette er kostnader som må bæres av arbeidsgiver. Det er situasjoner der det etter å ha ansatt en ansatt viser seg at han «ikke passer» til det nye teamet. Bedrifter taper. Sett deg selv inn i rollen som arbeidsgiver nå. Jo mer informasjon den har om deg, jo bedre. Takket være dine referanse CV kan hun/han lære enda mer om deg fra tredjeparter som allerede har jobbet med deg og som vet hva dine karrieremuligheter er. Dine Referanser CV, hvis du har tenkt godt gjennom dem, kan forbedre stafettposisjonen din for drømmejobben din betraktelig.

Hvordan kan du oppgi referanser på CV?

Hvordan kan du oppgi referanser på CV? Det er to måter for din drømmearbeidsgiver å motta din CV referanser fra deg. 

Den første av dem, plassert på søknaden, nevner at «CV referanser oppgis ved forespørsel». Metoden er enkel, men det er en hake her. Dette krever at arbeidsgiver bruker ekstra tid. Hvis noen har lest boken «Getting Things done», vet man at lederens tid sammenlignes med verdens 7 underverk fra UNESCO-listen. Så tenk nøye på hvordan du setter opp referanser på CV-en. Hvis du vet at arbeidsgiveren din er en travel mann, eller dame for den saks skyld, så bør du helst unngå at det kan oppgis ved forespørsel. 

Den andre måten å oppgi referanser på er å få fullstendig informasjon til referansepersonene (telefonnummer og e-post) i Cv-en. Hjelp ham eller henne med å spare tid ved å enten gi en kopi med referansepersoner, eller skriv direkte i CV-en full kontakt informasjon til personene som skal være dine referanser CV.

Perfekt CV referanser eksempel

«Hvordan sette opp referanser på cv», «Hvordan føre opp referanser på cv», «Hvordan skrive referanser på cv» – uansett hva du skal skrive i det magiske rektanglet på Google, alt handler om det samme, det vil si at du vil at referansene dine skal være din billett til fremtiden. Det finnes ikke DET perfekte eksempelet – men  alt handler om måten du gjør det på.

Det anbefales på det sterkeste denne innholdsmessige rekkefølgen på CV-en:

 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Nøkkelkompetanse
 • Språk
 • Referanser
 • Andre relevant erfaring
 • Interesser. 

Hvis du flytter referansene dine høyere opp i CV-en, vil du få arbeidsgiverens oppmerksomhet nesten umiddelbart. Du blir en mer troverdig kandidat og de finner nyttige kontakter raskere.

En annen godt eksempel på hvor du burde sette dine CV referanser er din profil på LinkedIn. Hvis du ikke har opprettet en profil på LinkedIn, gjør det snarest. Det anbefales på det sterkeste. I følge forskning bruker mer enn halvparten av rekruttere og potensielle arbeidsgivere dette sosiale mediet til å søke etter kandidater til ledige stillinger.

En riktig bygget og drevet profil vil tillate deg å passivt innhente jobbtilbud fra rekruttere. En annen fordel med en godt drevet LinkedIn profil er at mange flere bedrifter fra både innland og utland vil kunne ha tilgang til din profil når de er på søk etter en ansatt til en bestemt stilling. Du trenger dermed ikke å søke aktivt på drømmejobben – den vil komme til deg.

Hva du bør huske på når du vil oppgi referanser i CV?

For det første vurder hva målet ditt er, hvem som kan gi deg en pålitelig, helhetlig og relevant mening om deg i forhold til stillingen du søker på. Fokuser på de du jobbet aller nærmest med – de vil kunne si mest om deg som ansatt. Referanser i CV-en din, som du beskriver i stillingene til disse personene, ser best ut. De viktigste referansene er referanser fra en leder/sjef, nærmeste leder, nøkkelkunden, forretningspartneren eller et medlem av prosjektteamet du har jobbet sammen med.

For det andre, dine kontaktpersoner til drømmearbeidsgiveren din bør spørres på forhånd om at du kan sette de som dine referanser på CV-en, slik at har har tid til å forberede seg.

For det tredje unngå utdaterte referanser! Ditt utvalg av Cv-referanser bør være gjennomtenkt. For det er tilfeller der det er de rette referansene som kan tippe vektskålen til din fordel og hjelper deg med å hale i land drømmejobben. 

📌 Hvorfor er det verdt å indikere kontakter for anbefalinger i CVen din?

Det er viktig for mange arbeidsgivere å lære mer detaljert informasjon om den potensielle ansatte, som de ber om anbefalinger for. Denne informasjonen i CVen vil forenkle denne prosessen.

📌 Hvilke kontakter med arbeidsgivere bør inkluderes i CVen?

Angi kontaktene til de arbeidsgiverne du hadde gode forhold, samt relevant arbeidserfaring.

📌 I hvilken CV -blokkering er det bedre å plassere anbefalinger?

Det er ikke noe spesifikt sted i malen der det er anbefalinger. Imidlertid bør denne blokken merkes for arbeidsgiveren.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Alle rundt deg har egne meninger og oppfatter deg forskjellig. Familie, venner, kollegaer og bekjente har alle ulike syn på hvordan du er som person. Selv om det er mange mennesker involvert, med mange meninger og oppfattelser, er det likevel en del meninger som er felles for alle når det gjelder deg. Det er heller ikke uvanlig at du vil ha eget syn på deg selv om hvordan du er som person. Noen ganger kan det være veldig forskjellig fra hvordan oppfatter deg.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Disse felles oppfatningene fra de som er rundt deg er de du bør finne ut av. Å finne ut av disse felles oppfatningene kan være til stor hjelp og spare deg for mye bry den dagen du er på utkikk etter en jobb og du må sette deg ned å skrive en god CV der du må beskrive deg selv som person.

Andres oppfatninger og meninger

Fra egen erfaring kan undertegnede si at det er gått mange, mange timer på å sette sammen en relativt god CV. En av punktene jeg har funnet meget vanskelig med å få på papiret (taste på tastaturet) er der jeg skal presentere meg selv.

Presentasjon av meg selv – hvordan i all verden skal jeg skrive det? Hvordan skal jeg formulere det for være mest mulig ærlig?

Utrolig mange jobbsøkere har gått på smell etter smell når de skriver en CV. Ja, riktignok skal man tilpasse enhver CV etter stillingsannonsen og jobben det søkes på. Men er det noe som ikke kan tilpasses i en CV, er det din og min personlighet og personlige egenskaper.

Arbeidsgivere beskriver gjerne hvilke personlige egenskaper de ønsker en potensiell ansatt skal ha. Ord som: sosial, utadvendt, initiativrik, ansvarlig, flink til å kommunisere, selvstendig, flink til å jobbe i team o.l brukes mye og ofte. Er du en person som ikke er så sosial eller så flink til å kommunisere, så vil du fort gå på en smell om du skriver at du er det, bare for å imøtekomme de personlige egenskapene arbeidsgiveren har uttrykt ønske om. Dette er noe de vil raskt finne ut av på en eventuell intervju.

Finn ut hvordan de andre rundt deg oppfatter deg som person og sammenligne det med det du tenker om deg selv. Tenker du det samme om deg selv som det andre gjør – ja da er det veldig enkelt. Men det kan godt være at det andre oppfatter er nesten helt motsatt av hva du selv føler. 

En presentasjon om meg selv

Når undertegnede skal skrive en presentasjon om meg selv så prøver jeg å være mest mulig ærlig. Jeg ser ingen poeng med å lyve om dette på en CV, og som nevnt tidligere så er det veldig uheldig å bli tatt for en hvit løgn.

Når du skriver en CV eller er på et jobbintervju så vil det være til stor hjelp om du tenker på deg selv som en vare som skal selges, eller at du er en selger. Nå snakker jeg ikke om prostitusjon bare for å ha det helt klart.  Du må gjøre deg attraktiv for den som skal lese CV-en. Du må skryte av deg selv og vise at du oser av selvtillit – UTEN å lyve!

Jobbintervju

Blir du kalt inn til intervju så vet du allerede at arbeidsgiver finner deg interessant som person og som kan være aktuell for stillingen. Da er neste steg: begynne å tenke på presentasjon om meg selv på jobb intervju.

Det er ikke uvanlig at mange av oss blir litt nervøse og stresset når vi skal på et intervju. Selv de som er ekstremt flinke til å kommunisere og presentere seg selv kan få jernteppe. Dette er noe som kan skje de aller beste.

Her er noen tips til presentasjon om meg selv til både CV og jobbintervju:

 • En kort presentasjon av deg selv. Få med alder, bosted, utdanning og generell bakgrunn.
 • Fokuser på kompetanser du har. Få det klart og tydelig frem til arbeidsgiver.
 • Fortell om tidligere erfaring og jobber som du har mestret godt og oppnådd gode resultater.
 • Motivasjon – fortell dem om motivasjonen du har for denne stillingen.

Husk at du er en selger som skal selge noe. Skryt og fokuser på de tingene som er relevant for stillingen og som gjerne løfter deg opp. Ikke trekk frem negative ting med mindre du får spørsmål som: Hva er dine dårligste egenskaper? Hva er du dårligst på? Slike spørsmål kan være vanskelig å svare på. Et godt tips her er å i stedet for å bruke ordet “dårlig” eller “verst”, så kan du for eksempel begynne med: “De tingen jeg kan bli bedre på er…….”. Unngå å bruke negative ord under “presentasjon av meg selv”-delen. Bruker du mye av det så er det noe arbeidsgivere vil legge merke til, og kanskje assosiere deg med noe negativt.

Husk for all del å ikke lyve. Selv et lite hvit løgn kan fort ødelegge et jobbintervju som har vært over all forventning.

📌 Hvorfor skrive en ide om deg selv i en CV?

Dette vil bidra til å tiltrekke arbeidsgiverens oppmerksomhet, spesielt hvis du i oppføringen i oppføringen er den mest relevante informasjonen om kvalitetene dine

📌 Hva kan jeg skrive i en presentasjon om meg selv?

Du kan skrive om noen av prestasjonene dine, myke ferdigheter, samt hva du leter etter selv for øyeblikket.

📌 Hvorfor kan du ikke skrive om negative funksjoner i en presentasjon om deg selv?

Slik informasjon kan skape et negativt inntrykk av en kandidat, så du bør ikke skrive at du ikke er trafikkpoliti eller dårlig tilpasset multitasking.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Når du skal skrive en CV så er det noe som heter nøkkelkvalifikasjoner og nøkkelkompetanse. CV nøkkelkvalifikasjoner og nøkkelkompetanse er meget essensielt for enhver CV som skrives. Uten disse så vil ikke CV-en som du skriver være til nytte for arbeidsgivere som CV sendes til siden det ikke beskriver dine ferdigheter og kompetanse. Disse er noe av det første en potensiell arbeidsgiver vil se gjennom, og en CV uten kompetanse og kvalifikasjoner er ikke noe som arbeidsgivere vil kaste bort tid og energi på. 

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Hva er nøkkelkvalifikasjoner og nøkkelkompetanse?

Nøkkelkompetanse og nøkkelkvalifikasjoner er to begreper som ofte blir brukt når man snakker om styrker, dine styrker. Nøkkelkompetansen er de erfaringene, kunnskapen og de ferdighetene du har som veier tyngst hos arbeidsgiver. Det er kompetanse som er mest relevant for akkurat den jobben du søker på.

Nøkkelkvalifikasjoner er de kvalifikasjonene du mener du innehar som er vesentlig for akkurat den jobben det søkes på, kvalifikasjoner som vil fremme deg for arbeidsgiveren.

Skrive CV med nøkkelkompetanse og nøkkelkvalifikasjoner

Ikke alle er like flink når det gjelder å beskrive sine sterke og svake sider. Men dette er noe du MÅ kunne få frem når du skriver en CV. Det er kanskje enklere å få frem sine sterke sider enn svake, siden det er det arbeidsgivere beskriver i sine stillingsannonser. For å få frem nøkkelkvalifikasjoner på CV så bør du vite hva nøkkelkvalifikasjoner er. Ut fra de eksemplene nedenfor vil du få en viss innsikt i hvordan skrive nøkkelkvalifikasjoner i CV-en din.

Eksempler på nøkkelkvalifikasjoner: 

 • Utdanning – som vil gjøre deg kvalifisert for jobben.
 • Erfaring – hvor lang erfaring du har fra tidligere jobber som er relevant.
 • Kjernekompetanse – prosjektledelse, markedsfører, designer osv.
 • Hvilke arbeidsmetoder, virkemidler eller verktøy du bruker for å oppnå resultater.
 • Personlige ferdigheter – det vil si den kunnskapen du sitter på.

Siste eksempel, Personlige egenskaper, er noe som er meget viktig å få frem siden det vil være med på å forsterke inntrykket en potensiell arbeidsgiver allerede har av deg. Nøkkelkvalifikasjoner og personlig egenskap hører sammen siden disse vil fremme deg betraktelig på CV-en.

Nøkkelkompetanse eksempler

Nøkkelkompetanse kan være så mangt, og det er derfor ekstra viktig at du er helt konkret og kan vise til noe du har lært, oppnådd og mestret.

Mange har gått på en smell og har ført opp ord som blant annet; lærevillig, dyktig, effektiv og strukturert, under nøkkelkompetanse.Disse ordene er riktignok positive ord, noe som er stort pluss, MEN – ingen av ordene her sier noe om det du KAN. Det sier ingenting om hvilke kunnskap du besitter eller hvilke erfaringer du har fått med deg fra tidligere.

Sammen med nøkkelkvalifikasjoner må du også få frem nøkkelkompetanse. Som nevnt lenger opp så er nøkkelkompetanse den erfaring du besitter og hva du kan. Dette er det du skal få frem når du skal få dette på en CV eller under et intervju. Eksempler på nøkkelkompetanse er arbeidsoppgaver du har utført, hvilke rolle du har hatt og hva du har lært. Husk at hvis du søker på en jobb innen IT så er det til ingen hjelp eller informasjon for arbeidsgiver om du beskriver hva du har lært eller utført da du jobbet som barnehageassistent under studietiden. Nøkkelkompetanse eksempel: jobb innen IT – UIX utvikler.

Se etter eksempler

Sliter du fælt med å sette sammen en god CV? Sliter du med å finne ut hva som bør være med og hvordan du skal sette det opp? Kvalifikasjoner CV kan være litt kinkig å skrive, da er internett din beste venn. På nett kan du finne mange gode CV nøkkelkvalifikasjoner eksempler. Dette kan du finne uansett om du skal skrive en norsk eller en engelsk versjon av CV-en. Det finnes til og med maler som kan benyttes.

Bruk gjerne Google eller en annen søkemotor til hjelp her og skriv inn søkeord, som for eksempel: nøkkelkvalifikasjoner cv, cv nøkkelkvalifikasjoner eksempel, nøkkelkvalifikasjoner cv eksempel, cv eksempel nøkkelkvalifikasjoner osv.

Selv om det er mange gode nøkkelkvalifikasjoner eksempler å innhente på nett, så ikke alltid ta det første eksemplet du kommer over. Bruk gjerne noen få ekstra minutter på å bla deg gjennom noen resultater fra søket. Mange av nøkkelkvalifikasjoner på mange nettsider er det samme, men det finnes andre eksempler også – eksempler som du kanskje ikke har tenkt på som en nøkkelkvalifikasjon.

📌 Hvorfor indikere viktige kvalifikasjoner og viktige kompetanser i CVen?

Strukturen til CVen gjør at arbeidsgiveren kan se den mest relevante informasjonen og trekke konklusjoner raskere.

📌 Hvilke kvalifikasjoner og kompetanser kan jeg indikere i CVen?

De viktigste punktene om utdanning, den tidligere erfaringen, verktøyene som ble brukt vil være.

📌 Hvor kan jeg finne eksempler?

På nettstedet vårt kan du finne mange CV -maler, som indikerer eksempler på ferdigheter og kvalifikasjoner.

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer

Et bilde på en CV er en måte å fange oppmerksomhet på. Rekruttereren ser på nøyaktigheten av å fylle ut CVen, stilen og formateringen. Blant visuelle objekter velger den menneskelige hjernen først og fremst ansikter. En CV med et bilde tiltrekker umiddelbart oppmerksomhet – rekruttereren ser at en person ikke er redd for å vise ansiktet sitt, han er klar til å vise seg for arbeidsgiveren allerede på forhåndsutvelgelsesstadiet. Hvis CV-en er god, vil det være lettere for HR-sjefen å huske den hvis det er et bilde i den.

Finn din profesjonelle CV MAL her — Kun 1% av jobbsøkere kommer videre til intervju. Med våre CV maler har du 89% høyere sannsynlighet for intervju.

Et fotografi kreves for utvelgelse i seriøse selskaper. Det er stillinger når den estetiske appellen til en ansatt også er nødvendig. Fra bildet kan du anta hvor mye en person vet hvordan han skal presentere seg, hvordan han holder seg, om han føler seg trygg. Fotografiet taler om en viss grad av åpenhet hos den enkelte, beredskap for dialog. Folk av en lukket type, lukkede, sjenerte foretrekker ikke å bruke et bilde for en CV.

Dessverre er det mange kandidater som ikke legger vekt på å velge riktig CV-bilde. Resultatet er avslag på søknaden. For mange yrker er et egnet bilde av høy kvalitet et must.

Hvilke stillinger krever et bilde?

Tilstedeværelsen av et bilde for lederstillinger er en regel for god form. Hvis jobben involverer kontakt med et stort antall mennesker, snakker på arrangementer, vil et kompetent valg av bilde gi et pluss til egenskapene til søkeren til en ledig stilling. En viktig ferdighet er evnen til å presentere deg selv, selv når det kommer til et så enkelt dokument som en CV for et intervju.

CVer for mediearbeidere, skuespillere, verter av arrangementer krever  tilstedeværelsen av et fotografi. For disse yrkene er utseendet av største betydning. Bildet og kandidaten må samsvare med stillingen.

Dette betyr ikke at CV uten bilder ikke vil bli vurdert. Men definitivt, hvis du kan se på en person på forhånd, vil han ha litt flere sjanser. Linjespesialister, selgere, representanter for servicebransjen kan klare seg uten fotografering, siden utseende ikke er så viktig for disse stillingene. 

Hva bør være et bilde for en CV

Søkere for et høyt offisielt nivå, toppledelsen bør følge en utelukkende forretningsstil. En grå, svart dress, et minimum av tilbehør, er egnet for et bilde. Pass på å ta hensyn til frisyren. For jenter skal det være ryddig, diskret sminke. Bakgrunnen er enkel.

Når du velger et bilde, bør du være oppmerksom på ansiktsuttrykk. Velkommen vennlighet, et lite smil. Hvis bildet viser et ubehagelig, dystert ansiktsuttrykk, anbefales det ikke å bruke et slikt bilde. Profilbilder er heller ikke det beste alternativet, ansiktet skal være åpent, med et vennlig uttrykk.

Et tilpasset CV-bilde kan få deg til å skille deg ut fra andre kandidater, men det betyr ikke at det vil tiltrekke seg en arbeidsgiver. I dette tilfellet er det nøytrale alternativet best. Kreativitet er tillatt i noen kreative yrker, men du må bruke teknikken godt. Hvis kandidaten er verten for ferien, er det tillatt å legge til et bilde mot bakgrunnen av arrangementet. Det bør imidlertid ikke besøkes av fremmede.

Vær oppmerksom på bildets klarhet – uskarpe bilder av lav kvalitet er uakseptable. Dette indikerer søkerens manglende respekt for rekruttereren, samt at han ikke bryr seg om hvilket inntrykk han gjør. Personen på bildet skal ikke slå seg sammen med hovedbakgrunnen. Blir du fotografert mot en grønn vegg, bruk kontrastklær. Bakgrunnen for fotografering er helst lett, enkel, uten overdreven variasjon. Så de grunnleggende reglene er:

 • business, stilige klær uten dikkedarer og fengende tilbehør;
 • for jenter – et minimum av kosmetikk;
 • fravær av fremmede;
 • fri holdning – det skal ikke være kryssede armer, ben;
 • velge riktig bakgrunn;
 • klarhet i bildet.

Fotografiet kan være i full lengde eller bare den øvre delen, så lenge ansiktet er godt synlig. Det er lov å legge ved passbilde, men dette er vanligvis ikke et veldig godt alternativ.

Hvordan ikke ta bilder

Spennende, trassige bilder vil ikke fungere. Ikke bruk et bilde hvis personen er for langt unna til å bli sett. Det er feil å bruke et bilde i en lue, mørke briller, med en dyp utringning, i en kveldskjole, strandtøy, med drinker i hånden, i hjemmeklær. Tilstedeværelsen av barn, venner, kjæledyr på bildene er uakseptabelt. Du kan ikke legge ved bilder i bakgrunnen av bilen, stranden, klubben og andre rekreasjonssteder.

Et upassende bilde vil skyve rekruttereren unna, og han vil ikke vurdere kandidaten som en kandidat. Når du legger ved en CV, still deg selv spørsmålet, vil du gå på intervju i dette antrekket, og hvilket inntrykk vil dette antrekket gjøre på en fremtidig leder. Et upassende bilde tyder på at kandidaten ikke føler forskjellen mellom personlig og forretningskommunikasjon. Det kan være vanskelig å passe inn i bedriftskulturen om nødvendig.

Rekrutterere må møte et bredt utvalg av fotografier. Ofte legger søkere, uten å tenke over konsekvensene, ved det de har i familiealbumet. Et annet vanlig, men uakseptabelt alternativ er en selfie. Slike bilder holder ikke høy kvalitet, de sier at søkeren ikke bryr seg om hvilket inntrykk han gjør.

Ugyldig:

 • bilder av dårlig kvalitet;
 • laget i et upassende miljø – på kjøkkenet, mot bakgrunn av tepper, på landsbygda;
 • i fritidsklær;
 • i profil, fra baksiden;
 • selfie;
 • ærlige, kreative positurer;
 • bilder med andre mennesker og dyr.

Hva med en kreativ tilnærming? Bruken av slike fotografier er en fin linje, de er bare akseptable som en siste utvei, og man må kunne bruke denne tilnærmingen. Rekruttereren ønsker å se en forretningstilnærming, et minimum av unødvendige detaljer. Ønsket om å skille seg ut fra bakgrunnen til andre søkere kan gjøre en bjørnetjeneste. Overdreven prosessering i Photoshop, et kreativt bilde, overlagrede effekter er ikke egnet. En slik tilnærming er særegen, men den er alarmerende – det er ikke kjent hvilken videre oppførsel du kan forvente fra den ansatte, siden kreative mennesker kanskje ikke passer inn i alle lag.

Hvordan ta et CV-bilde hjemme

Ikke alle har muligheten til å besøke et profesjonelt studio for å ta bilder av høy kvalitet. Be slektninger eller venner om å ta bilder av deg. En vanlig smarttelefon egner seg også hvis den kan ta bilder av høy kvalitet.

 1. Velg en passende bakgrunn – den skal være nøytral, for eksempel en vanlig vegg.
 2. Det skal være nok lys i rommet, så bildet blir klart og av høy kvalitet.
 3. Det er bedre å ta et bilde i løpet av dagen.
 4. Prøv å lage flere alternativer med forskjellige positurer: sittende, stående, sidelengs, velg deretter det mest vellykkede skuddet.
 5. Spesiell oppmerksomhet til klær – en nøytral forretningsdress, en kontorkjole er akseptabel for jenter.

Det er ikke alltid mulig å bestemme selv valget av det mest passende bildet. Spør slektninger eller venner om å finne det beste bildet. Sørg for å fortelle dem hvilket formål den er laget for. Ikke desto mindre, revet med av valget av et vakkert bilde for en CV, må man ikke glemme hovedessensen av CVen – presentasjonen av seg selv som kandidat.

📌 Hvorfor på et CV -bilde?

Foto er en måte å visuelt tiltrekke seg mer oppmerksomhet til CVen din, spesielt hvis andre kandidater ikke anså det som nødvendig å legge det til.

📌 Hvordan kan jeg ta et bilde for en CV?

Bilder for en CV skal være av god kvalitet, ansiktet ditt skal være tydelig synlig. Det er også nødvendig å se profesjonelt.

📌 Hva skal ikke være på bildet for CVen?

Unngå selfie, dårlig kvalitet, bilder på en lite attraktiv bakgrunn, bilder med andre mennesker, samt bilder i profil eller bakfra

Blogg Cvmal.no — En blogg for å heve din CV, jobbsøking og karriere til det høyeste nivået!

Kommentarer